Irak'ta Erbil saldırısını araştırmak üzere 'soruşturma ekibi' oluşturulacak
Irak'taki Kürdistan Demokrat Partisi llideri Mesut Barzani, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile Erbil'e yönelik füze saldırısını araştırmak üzere özel soruşturma ekibi kuracaklarını açıkladı.
DÜNYA
Paylaş
14.03.2022 20:38
457 okunma

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani, resmi temaslarda bulunmak üzere Erbil'e gelen Irak Başbakanı Kazımi ile görüşmesine ilişkin Twitter hesabından paylaşım yaptı

Barzani, paylaşımında Başbakan Kazımi ile verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Irak ve Kürdistan'ın karşı karşıya olduğu bir dizi konuyu görüştük ve özellikle Erbil'e yönelik son saldırıya odaklandık. Başbakan ve ben, olayın gerçeklerini araştırmak için özel bir soruşturma ekibi oluşturmaya karar verdik." ifadelerini kullandı.

Kazımi, Erbil ziyareti kapsamında, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakanı Mesrur Barzani ile de bir araya gelmişti.

Irak Başbakanı, Erbil'e yönelik füze saldırılarında zarar gören bölgeleri de ziyaret etmişti.

Ne olmuştu?

IKBY Anti-Terör Birimi, dün Erbil'in Irak dışından 12 balistik füzeyle saldırıya uğradığını duyurmuştu.

Anti-Terör Birimi, saldırıya ilişkin resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Başkent Erbil, Kürdistan Bölgesi ve Irak dışından balistik füzelerle saldırıya uğradı." ifadelerini kullanmıştı.

Saldırının "doğudan yönlendirildiği" kaydedilen açıklamada, olayın 13 Mart saat 01.00'de gerçekleştiği ve 12 balistik füzenin Erbil'deki ABD Konsolosluğu yönündeki bir mahalleyi hedef aldığı belirtilmişti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu yaptığı açıklamayla Erbil'e yönelik saldırıyı üstlenmişti. Açıklamada, İsrail'in son dönemde bölgede düzenlediği saldırılara işaret edilerek, "İsrail'e ait bir merkezin Devrim Muhafızlarına ait füzelerle vurulduğu" kaydedilmişti.

IKBY ise İran'ın saldırılarını tekrarladığını, uluslararası toplumun sessiz kalmasının da bu saldırıların önünü açacağını bildirmişti.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya