Anadolu Eğitim Kültür Ve Bilim Vakfı Bursa Temsilciliği İftar Ve İstişare Meclisinde Bir Araya Geldi
Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Bursa Temsilciliği, Bursa'nın eğitim duayenlerini iftar yemeğinde biraraya getirdi. MÜSİAD Bursa Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen iftar ve istişare buluşmasına Bursa'ya emek veren bir çok duayen isim katıldı. Îftar sonrasında açılışın Vakfın Bursa Temsilcisi eğitimci Hasan Günay tarafından yapıldığı toplantıda, Vakfın Mütevelli üyesi, Bursa eski Defterdarı, SGK eski Genel Müdürü ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar, Vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.
GÜNDEM
Paylaş
23.04.2022 12:54
926 okunma

Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Bursa Temsilciliği, Bursa'nın eğitim duayenlerini iftar yemeğinde biraraya getirdi. MÜSİAD Bursa Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen iftar ve istişare buluşmasına Bursa'ya emek veren bir çok duayen isim katıldı. Îftar sonrasında açılışın Vakfın Bursa Temsilcisi eğitimci Hasan Günay tarafından yapıldığı toplantıda, Vakfın Mütevelli üyesi, Bursa eski Defterdarı, SGK eski Genel Müdürü ve  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar, Vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin 10 Temel Meselesine Çözüm Önerileri

Uzun yıllardır bir medeniyet hareketi olarak yoluna devam eden Vakfın 2020-2023 Stratejik Eylem Planıyla artık çalışmalarını bir gelecek planı çerçevesinde yürüttüğünü ve bu amaçla çok önemli çalışmalara imza attığını ifade etti. Türkiye'nin en önemli 10 problemi konusunda Bilim Meclisleri oluşturulduğunu ve uzun çalışmalar sonucunda bu 10 alanda ilgili temel sorunlar ve çözüm yollarının ortaya konduğunu ve kitapçıkların ayrım yapılmadan siyasi partilere ve STK lara dağıtıldığıni ifade eden Acar, kendisinin de başkanlığını yaptığı komisyonun da Türkiye'nin ekonomik sorunları konusunda titiz bir çalışma yürüttüğünü ve çözüm yollarını paylaştıklarını söyleyerek bu çözümlerin içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıların çözümü konusunda da temel öneriler içerdiğini belirtti. Vakfın Ay Yayınları'nı kurarak kısa sürede 40'ın üzerinde temel eser yayınladığını, her ay düzenli olarak düzenlenen konferanslarla önemli bir eğitim açıgının giderildiğini de ifade eden Fatih Acar, Ankara'da ve Türkiye çapında devam eden öğrenci bursu ve gençlik çalışmalarının Bursa'da yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Mustafa Gürses: Hayır çalışmalarının büyüğü küçüğü olmaz. Üretemiyorsak üretileni tüketelim

Toplantıda konuşan Vakfın Danışma Meclisi Üyesi, Bursa'nın duayen iş insanlarından Musiad Bursa eski Başkanı Mustafa Gürses de yaptığı konuşmada, "yaptığınız bir çok işten emekli olabilirsiniz ancak ölünceye kadar yapılması gereken hizmetler var, ölene kadar yaşamanın gerçek anlamı budur" diyerek az çok demeden insanların yetenekleri ve imkanları ölçüsünde bu ülkenin geleceği için çalışması gereğine vurgu yaptı. Ankara'nın yoğun bir çalışma ile birşeyler ürettiğini ifade eden Gürses; hiçbir şey yapamazsak bu üretilenleri tüketelim, yolumuzu doğru çizelim, istikametimizi saģlam belirleyelim, işe Akaid kitabından başlayalım ki birileri gelip bizi imanımızla, inancımızla kandırmaya kalkmasın. 1968 lerde başlayan bu mücadele aynı kararlılık ve verimlilikle devam etsin, dedi. 1968 lerden itibaren Türkiye'nin verdiği kültür, ahlak ve kalkınma hikayesinden hikayeler anlatan Gürses, sanatın, edebiyatın önemli olduğunu ancak savunma, yazılım ve teknolojinin artık daha önemli hale geldiğini ifade ederek gençlerin bu alanda desteklenmesi gerektiğini ifade ederek BTSO olarak böyle bir çalışmayı planladıklarını soyledi. Okuyan, eğitimini alan ancak kadro yetersizliği nedeniyle meslekleriyle ilgili işe giremeyen gençlere rızıklarını başka şeylerden sağlarken bilgilerini karşılıksız bu milletin hizmetine sunma şuuru verilmesi gerektiği üzerinde duran Mustafa Gürses, özellikle Ilahiyat öğrenimi görenlerin bu şuura ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Bursa'da yapılacak faaliyetlerin istişare edildiği toplantıya, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cağfer Karataş, Doç. Dr. Hüseyin Savaş, Dr. Mustafa Tümay, Psikolog Mürşit Atlıakın, emekli genel müdür Talat Özen,emekli bürokratlardan Kazım Yiğit, eğitim camiasının duayenlerinden Adnan Gençdoğmuş, Hüsamettin Akyıldız, M.Necip Sinoğlu, Aziz Gür, Ahmet Parakat, Ahmet Kusutoğlu gibi isimler katıldı. Anadolu Vakfı Danışma Meclisi üyeleri Cemal Akkuş ve Fahrettin Demirtaş'ın da katıldığı buluşma proje önerileriyle son buldu.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya