Dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, memleketi Sivas'ta çiçeklerle karşılandı
Dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, "Olimpiyat şampiyonluğu artık bizim için son nokta. Oradan sonra spor kariyerimi sonlandırmayı düşünüyorum. İnşallah altınla zirvede nokta koymak nasip olur." dedi.
SPOR
Paylaş
09.10.2022 16:42
265 okunma

SİVAS (AA) - Sırbistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül, memleketi Sivas'ta çiçeklerle karşılandı.

Belgrad'da düzenlenen şampiyonada Moğol rakibi Lkhagvagerel Munkhtur'u 6-2 yenerek 3. kez dünya şampiyonluğunu kazanan Taha Akgül için Sivas'ta karşılama programı düzenlendi.

Akgül'ü kente getiren otobüs, Sivas-Ankara kara yolu kent girişinde davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla karşılandı.

Burada kendisine çiçek takdim edilen Akgül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Dünya şampiyonluğundan sonra memleketime ilk kez geldim. Gelenek haline getirdik, bu yıl içerisinde 9. kez Avrupa şampiyonluğu ve 3. kez dünya şampiyonluğunu kazandım. Dünya şampiyonluğu getirmeyeli 7 yıl olmuştu. 7 yıl sonra yeniden memleketime dünya şampiyonluğu ve altın kemer getirmek nasip oldu. Burada doğup büyüdüm, Sivas'ın bendeki yeri ayrıdır. Sivas'ın bende emeği çoktur. Burada Güreş Eğitim Merkezi'nde yetiştim. O nedenle ben burayı hiç unutamam. Hocalarım, abilerim, ailem, her şeyim burada. Mahallemi, okuduğum okulu gezmek beni çok mutlu ediyor."

Akgül, kendisinden dünya şampiyonluğu beklemeyenlere inat çok çalışarak onları hayal kırıklığına uğrattığına dikkati çekerek, "Altın madalya aldım. İyi çalıştım ve inandım. Bu sene gerçekten çok çalıştım. Bazı sıkıntılar yaşadım. Onlara inat daha çok çalıştım. Onların sayesinde daha çok çalışıyorum. İnşallah olimpiyat şampiyonu olup bizi seven insanlara armağan edip, 84 milyon insanımızla birlikte kutlayacağız." dedi.

2024 Olimpiyatları'na da değinen Akgül, "Olimpiyat şampiyonluğu artık bizim için son nokta. Oradan sonra spor kariyerimi sonlandırmayı düşünüyorum. İnşallah altınla zirvede nokta koymak nasip olur. Sonrasında önümüze bakacağız. Zaten Ankara'dayım, spor müşavirliği görevimiz devam ediyor." diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç ise milli güreşçi ile gurur duyduklarını dile getirerek, 2024 olimpiyatlarında da altın madalya kazanacağından emin olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından sevenleriyle fotoğraf çektiren Akgül, tekrar otobüs binerek Türk bayrağı taşıyan gençlerin oluşturduğu kortej ile şehir turu yaptı.

Taha Akgül, daha sonra Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen Sivas halayına katıldı.

 
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya