Kırşehir Aşıkpaşa Şiir Şöleni Muhteşemdi!
MAKALE
Paylaş
22.11.2022 16:27
1 yorum
1.165 okunma
Ahmet Sargın

Kırşehir Şairler Yazarlar ve Ozanlar Derneği KIYŞAD tarafından 10. Aşıkpaşa Şiir Şöleni düzenlendi. Geçtiğimiz hafta sonu Kırşehir’de yapılan programa yurt içi ve yurt dışından pek çok şair ve yazar katıldı. Bu programa Kırşehir Belediyesi ve İl Kültür Turizm  Müdürlüğü de destek verip katkı sağladı. Kültür ve Sanat şehri olan Kırşehir’in tanıtımının amaçlandığı program üç gün süreyle devam etti. 

Kırşehir Şairler Yazarlar ve Ozanlar Derneğince düzenlenen 10. Aşıkpaşa Şiir Şölenine biz de katıldık. Şölen hem organize olarak hem de birlik ve beraberlik adına muhteşemdi. Kırşehir’i ve Kırşehir kültürünü tanıtmayı amaçlayan bu muhteşem program geçtiğimiz hafta sonu geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Şölene yurt içinden davet edilen şair ve ozanların yanı sıra yurt dışından- Türk ilerinden de geniş bir katılım vardı. Kardeşlik kaynaşma ve ilin tanıtımı adına takdire şayan bir program oldu.

Kırşehir Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu’un makamında kabul ettiği konuklar programa katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Kültür ve  Sanat dostu başkan da konuklarını tek tek dinleyerek ilde ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti ve her yıl Kültür Sanat adına ilde 600’ün üzerinde programa destek verdiklerini dile getirdi. 

Yozgatlı şair ve yazarlar adına bu güzel programa biz de davetliydik. Kırşehir’e ulaştığımda kalınacak mekan olan Öğretmenevine geçip gelen konuklarla tanıştık. Bizleri davet eden KIYŞAD’ın (Kırşehir Şairler Yazarlar ve Ozanlar Derneğinin) fedakar yöneticileri bizleri sıcak ve dostça muhabbetle karşılayıp bağırlarına bastılar. Bu tür programlarda kardeşlik, dostluk ve beraberlik elhamdüllah doruklara çıkıyor. Kültür sanat adına kalıcı dostluklara dönüşüyor. Onun için biz bunlara: “ Kültür Elçileri” diyoruz ya !...

Aşıkpaşa adına düzenlenen 10. Şiir Şöleninde hem ilin tanıtımı hem de Kırşehir’in kültür sanattaki yeri düşünülmüş: Şiir Şölenine ilaveten ilin tarihi ve turisttik yerlerini gezme şansını da elde etmiş olduk. İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Eyüp Temur kardeşimizin önderliğinde Aşıkaşa Türbesini, Ahi Evran Camii ve Külliyesini, Neşet Ertaş Gönül Sultanları Müzesini, Neşet Ertaş’ın ve babasının mezarını, Ağalar Konağını, tarihi ve turistik mekanları, camileri de gezme şansımız oldu. 

Şiir Programı iki ayrı mekanda gerçekleştirildi. İlki Cuma akşamı Ahi Evran Üniversitesi salonunda ikincisi de Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde cumartesi akşamı yapıldı. Kültür sanat adına harika bir program gerçekleştirildi. Programa maddi manevi her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu’nu canı gönülden kutluyoruz. Kültür adamı olarak kültüre değer veren Belediye Başkanı bizleri hiç yalnız bırakmadı var olsunlar. İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Eyüp Temur bey de hep yanımızda ve rehberimiz olarak bize yardımcı oldular kendilerini kutluyor teşekkür ediyoruz. Başta KIYŞAD başkanı Ertuğrul Öcal ve Veysel Turgut kardeşimiz olmak üzere tüm dernek üyelerinin ilgi ve alakasından oldukça mutlu olduk şükranlarımızı sunarız. Gazeteci kardeşimiz Osman İlhan’a da hasseten teşekkür ederiz emeğine alınterine sağlık; her anımızı fotoğraf karelerine yansıtıp unutulmaz anıya dönüştürdüler.

Kırşehir Şiir Şölenine katılan şair ve yazarlar: Kırşehir’den: Ertuğrul Öcal, Veysel Turgut, Sait Sargın, Ufuk Aslan, Ayşe Tekin, Fevzi Dinçer, Feride Taşkoparan, Hikmet Şentürk, Mahmut Seyfeli, Erdoğan Çalışkan, Nihat Soykan, Fendiye Dinç, Sultan Orhan,Hurişan Öcaler, Şengül Karağülle, İsa Erdoğan; Osmaniye’den Talip Kazgı, İstanbul’dan Muhsin Durucan, Songül Acar, Bulgaristan’dan Nesrin Sipahi Kıratlı, Azerbaycan’dan Aida Zeynelova, Kırgızistan’dan Darika Adatovna, Kerkük’ten Velit Ocuşlu, Ahıskadan Mirce Ahıskalı, Adıyaman’dan Fahrettin Çelik, Adana’dan Hülya Çapar, Sivas’tan Bekir Alim, Yozgat’tan Ahmet Sargın(ben) programın konukları arasındaydık.

KİYŞAD Yönetimin olağanüstü gayret ve misafirperverlikleri, Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu’nun maddi ve manevi desteği, Eyüp Temur, Veysel Turgut, Sunucu kardeşimiz Şiir ve sanat dost Sait Sargın’ın gayreti dernek başkanı Ertuğrul Öcal kardeşimizin kültür aşkı, Erdoğan Çalışkan ve İsa Erdoğan Ağabeyin gayreti takdire şayandı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz. Kırşehir’de üç unutulmaz gün yaşatan ve bu programa emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar var olsunlar. Sağ olasınız kültür şehri Şiir Kırşehir’in kültür Elçileri var olun!..

Ahmet Sargın / Yozgat Şairler Yazarlar Derneği ve Ozanlar Ocağı Başkanı  

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
Sevgide hosgorude birleşmek
Insanları bir araya getirerek sevgiyi kardeşliği dostluğu pekiştiren 10 Ahi evrani veli şiir şöleni KIYŞAD in onderliginde Kirsehir belediyesinin katkilariyla gerceklestirildi kirsehire il disindan yurt disindan gelen sair ozan gonul dostlarimizi agirlamaktan gurur duyduk said SARGIN özu sözu bir hocamizda yazilariyla siirleriyle sohbeti ile solenimize katilarak bizleri onurlandirdikendisine sahsim kiysad yonetimi adina tesakkur eder basarilarinin devamini dilerim Allah yar ve yardimcilari olsun
Yorum Ekleyen: Fevzi Dincer     23.11.2022 05:35:45

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya