Seni seviyorum.
MAKALE
Paylaş
30.04.2023 09:15
3 yorum
1.315 okunma
İbrahim Kumaş

Sesli Dinleno

 

Selam üzerinize olsun.

Sevgiyi kullarının kalplerine yerleştiren Yaradan’ımızdır. Tüm canlı ve cansız varlıklar O’nun sevgisi, merhameti ile hayat bulur. Sevgi adeta hava ve su gibidir. Hayat ancak sevgilerle en güzel şekilde yaşanır. Sevgi de çeşit çeşittir. “Şu üç özellik kimde bulunursa o kişi imanın tadına erer: Allah ve Resul’ünü herkesten çok sevmek, sevdiği kişiyi sadece Allah için sevmek, imandan sonra küfre dönmekten, ateşe atılmaktan çekindiği gibi çekinmek.”[1]. Allah ve Resul’ünün sevgisinin önüne ne ana ne baba ne eş ne evlat ne de mal yani hiçbir şey geçemez.” De ki: “Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir.”[2]. Sevgili Peygamberimiz “Kolaylaştırın, zorlaştırmayın; sevdirin, nefret ettirmeyin.” buyurmuştur. [3]. O’nun koyduğu kurallara uyanları Resul’ünü örnek alıp yolunda gidenleri her zaman “…Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler;”[4] .

 “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız.” [5]. Dünyada da ahirette de “Kişi sevdiğiyle beraberdir.”[6]. “Sevdiğini ölçülü sev, belki bir gün düşmanın olur. Nefret ettiğine de ölçülü davran, belki bir gün dostun olur.” [7]. Her şeyde ölçü ve dengeyi korumalıyız koruyamazsak “Bir şeyi (aşırı)sevmen seni kör ve sağır eder.”[8].

“Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz! “[9]. Dilimiz sevgi dili olsun. Sevgi tohumları ekelim ki sevgi toplumunu birlikte oluşturalım. Allah’ım! Seni seviyorum, resulünü seviyorum. “Sevdir bize hep sevdiklerini, yerdir bize hep yerdiklerini, yar et bize hep erdirdiklerini.”[10]

 


[1] Hadislerle İslâm Cilt 3 Sayfa 77

[2] 3.Âl-i İmrân.31.

[3] Hadislerle İslâm Cilt 2 Sayfa 561

[4] 5.Mâide.54

[5] Hadislerle İslâm Cilt 3 Sayfa 77

[6] Hadislerle İslâm Cilt 3 Sayfa 77

[7] Hadislerle İslâm Cilt 3 Sayfa 355

[8] Hadislerle İslâm Cilt 4 Sayfa 270

[9] Yunus Emre

[10] Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın duasından.

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 3 yorum yapıldı
Ataş
Amin inşallah hayırlı günler Allah cc razı olsun.
Yorum Ekleyen: Nahide     2.05.2023 11:33:57
Allahım sen bizi sevgisiz bırakma
Allahım sen bizi sevgisiz bırakma,amin.
Yorum Ekleyen: KEMALI TASKIN SEN     1.05.2023 06:17:46
Sevgiyi yakalamak
İnsanları sevmek yaratsndan dolayı olunca mükemmel olur. Kusuru görünce acaba ben yanımda tutayımki, hatalarından yanlışlarından dönderebilirim. Bu dertle dertlenmeliki insanları kaybetmeyilim. Doğru bulmasına hasbel kader vesile olmuşsanız,Allah'ın sevgisine bir sevgi daha katmış olursunuz. İşte bu sevgi kullar arasındaki sevgiyi sağlamış olur. Yazınızda sevgiyi güzel bir şekilde işlemizsiniz. Allah birbirimizi kendi rızası için sevenlerden ederek birbirine tshamülü olanlardan eder İnşallah
Yorum Ekleyen: Ahmet Kızıldağ     30.04.2023 21:01:52

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya