Büyük Anadolu
MAKALE
Paylaş
29.05.2023 15:56
4 yorum
297 okunma
Ali İlkbahar

28 Mayıs 2023 Pazar günü ve gecesinin coşkusu mesajları öyle anlamlıydı ki sadece bugünü değil gelecek günlerin de sevinç ve şükrün haykırış ve mutluluğun akşamdan başlayarak sabaha kadar süren şükrün duası. Yeniden başlamış gibi kolları sıvamanın zamanı.

Bu öyle anlamlı sesi büyük anadoludan duyulan ayakta kutlayan bir millet coşkusu.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın, Abdülhamit Han’ın, Milli Mücadele kahramanlarının Akif’in İstiklal marşını sanki tekrar ayakta okuması heyecanı vardı. Candan geçen minareye sarılan bir neslin dirilişi.

Kutlama çığlıkları arasında mutlu dualarıyla izleyen 15 Temmuz şehitleri, Şeyh Şamil, Ömer Muhtar gibi sayısız destan yazanların mutluluğu.

Büyük Anadolu’yu izleyen Milli mücadele şehitleri, Çanakkale şehitleri, Endülüs’te şehit olanlar, Bosna- Hersek’te Sırp katliamında şehit olanların huzuru ile Aliya İzzetbegoviç’in sevinci. Koraltan köprüsünde şehit edilenlerin, Osman Paşa’nın Tuna’daki direnişine desteğinin sevinci yeniden barış ve huzurun habercisi.

Elleriyle dünyanın her yerinde bayraklarla özgürlük, demokrasi diye artık bizde varız, Büyük Anadolu’nun uzanan eli, nefesi, sesi her yerde, yürekler bir, sevinç bir, dillerde aynı şarkılar.

Mazlumların, çaresizlerin bir lokma yiyecek, bir sıcak yuva arayanlara kol kanat geren, ekmeğini paylaşan asil bir milletimin gurur gecesi.

En önemlisi ilk kutlamaların Türk ve İslam dünyasının seven ülkelerin devlet adamlarının büyük Anadolu yeni yüzyıl yürüyüşünü kutlayanların gönül dostluğu, içten birlikteliğin varlığının ilanı.

Üsküp’ten, Kosova’dan sayısız Türk ve müslüman ülkelerden, dostlardan, liderimiz önderimiz peygamberimiz şehri Medine’den, vahyin merkezi Mekke’den, tavaf duaları arasında zafere yapılan duaların sıcaklığı. Ekmeğimizi paylaştığım Afrika’dan vesselam bütün kıtalardan şehirlerden huzurun gönül coşkusunun sıcaklığı.

Osmanlı torunu, cumhuriyetimizin yiğitleri durmak yok çünkü bende buradayım diyen uzanan eller o kadar çok, o kadar kardeş sıcaklığıyla çırpınıyor ki, yol arkadaşı barış ve huzurun ortağı olma gönüllüleri dip dalgası

Yolumuz uzun, sonu müjdelerle dolu.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 4 yorum yapıldı
Yolumuz uzun
Elinize sağlık ümmeti Muhammed'in zafere ve başarıya olan hasretini ne kadar güzel ifade etmişsiniz. Bazen bu durum hamaset gibi kucumseniyor Allah razı olsun.
Yorum Ekleyen: Musa Yavuz     5.06.2023 16:26:37
İstikbal müslümanların inşaallah
Elinize sağlık Ali Abi Rabb'im ümmeti Muhammed'in İzzet ve şerefini ali eylesin inşaallah.
Yorum Ekleyen: Musa Yavuz     30.05.2023 22:05:18
İstikbal müslümanların inşaallah
Elinize sağlık Ali Abi Rabb'im ümmeti Muhammed'in İzzet ve şerefini ali eylesin inşaallah.
Yorum Ekleyen: Musa Yavuz     30.05.2023 22:05:17
İstikbal müslümanların inşaallah
Elinize sağlık Ali Abi Rabb'im ümmeti Muhammed'in İzzet ve şerefini ali eylesin inşaallah.
Yorum Ekleyen: Musa Yavuz     30.05.2023 22:05:16

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya