Zahmetsiz rahmet olmaz
MAKALE
Paylaş
31.05.2023 12:29
4 yorum
1.268 okunma
İbrahim Kumaş

 

İnsan aşını, eşini, işini tüm sorumluluklarını bilmeli, helal ve meşru yollardan ayrılmamalıdır. Maddi ve manevi kazanımları ancak çalışarak ve emek vererek elde edebiliriz. Çalışmak başarılı olmanın en önemli unsurudur. Çalışmadan başarılı olmuş kişi gösteremezsiniz. "Zahmetsiz rahmet olmaz." “İnsan ancak çabasının sonucunu elde eder.” [1]

İnsanın hayatını anlamlı kılan inancı, amacı ve hedefleridir. Bu amacına ulaşmak için sevgili peygamberimiz(sav) insanların kurtuluşu için kendini harap edecek kadar çalışıp çabalamış bihakkın görevini ifa etmiştir. “Sana fayda veren şeye çaba göster; Allah’tan yardım dile ve âciz olma!” [2] Yine Allah Resulü (sav) Hayber’de Hz. Ali’ye hitaben, “Allah’a yemin olsun ki senin aracılığınla Allah’ın bir kişiye hidayet vermesi, senin için, kızıl develere sahip olmandan daha iyidir.” demiştir. [3] Fatih Sultan Mehmet bir şiirinde

 

“İmtisal-i “câhidû fi’llâh”olupdur niyyetüm Mülk-i İslâm’ın mücerred gayretidür gayretüm.” [4] Niyetim  gayretim çabam İslam’a hizmettir demiştir.

İnanmış bir insan için aşılmayacak engel, ulaşılamayacak hedef yoktur. Bize düşen inanmak, kafamızdaki, önümüzdeki engelleri kaldırmaktır. Ceht, gayret, çaba, bizden başarı ve zafer ise Allah’tandır

 



[1] 53. Necm.39.

[2] Hadislerle İslâm Cilt 5 Sayfa 138

[3] Hadislerle İslâm Cilt 1 Sayfa 486

[4] Fatih Sultan Mehmet (Avni Mahlası)

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 4 yorum yapıldı
Umurumda sevgili kardeşim.
Umurumda sevgili kardeşim. Türkiye'de, Türk dünyasında, İslam dünyası'nda dünyanın her yerinde olan olaylarda Her Şey de umurumda Türkiye'mdeki seçim elbette çok çok önemli "görmezlikten." gelme imkânımız da yok. Siyasilerimiz söylenecek hatta söylenmeyecek her şeyi de söylediler. Seçimin sonuçları milletimiz için hayırlı olsun inşallah. Şimdi söz söyleme zamanından daha çok icraat yapma zamanıdır. İnşallah hayırlı hizmetlere vesile olurlar.
Yorum Ekleyen: İbrahim kumaş     6.06.2023 10:23:38
İnsan ancak çabasının sonucunu elde eder
İbrahim Abi elinize sağlık. Gercek şu ki "İnsan ancak çabasının sonucunu elde eder" Rabb'im razı olacağı ameller de daim eylesin.
Yorum Ekleyen: Musa Yavuz     1.06.2023 12:26:42
Umursamazlık
Türkiye de çok önemli bir seçim oluyor. Sanki uzayda yaşar gibi tek kelime etmiyorsunuz .herşeyi yorumluyorsunuz. Bu konuyu görmezlikten geliyorsunuz. Soyut düşünmeye devam.
Yorum Ekleyen: Ali kara     1.06.2023 11:09:32
Çok güzel
İşin özü budur. Kaleminize, kelamınıza, ömrünüze bereket
Yorum Ekleyen: Mustafa Yıldız     1.06.2023 11:02:16

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya