14 Mayıs’a Doğru
MAKALE
Paylaş
25.04.2023 15:08
400 okunma
Ali İlkbahar
14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçim günü yaklaştıkça eskiye göre sokaklar caddeler daha sakin parti bayrakları, parti müzikleri deprem dolayısıyla acılarına saygıdan sakin geçiyor. Eski parti bayrakları, gümbür gümbür çok uzaktan sesi duyulan bir anda geldiği yerde gürültü sesine rağmen alan hakimiyeti ile çocuk, genç, yaşlısı ya camlara çıkar ya da alan yakınsa gidilirdi.
Şimdi ise sanal dünya, televizyonlarda durum değerlendirmeleri ille de benim istediğimi söyle gibi sokak röportajları ile devam ediyor. Eskiye göre sokak röportajları dışında sakin geçiyor.
Genci, büyüğü halk daha çok kemikleşmiş dışında bu seçimde daha bilinçli seçmenler çoğaldı. Daha önce ben falan partili idim ama şimdi şu partiyi tercih ediyorum diyen yeni daha bilinçli seçmen profili oluşmaya başladı.
Sadece aileden miras kalan parti tercihi değil olayları, yapılanları, konuşmaları, ilişkileri takip eden, mirastan kalan parti değil bugünü yarını evlatlarını ve vatanının iç olaylarını takip eden ülkesini ilgilendiren yerli ve milli gelişmeler ile uluslararası seçimi etkilemeye çalışan uluslararası gelişmeleri takip eden daha bilinçli her yaştan seçmen profili oluşmaya başladı.
Vatanseverleri daha çok ilgilendiren ama dolaylı olarak seçmenin yarıdan fazlasını da ilgilendiren bu seçimin büyük devletler dahil dışarıdan uluslararası arenada Türkiye seçimi gündemde. Hatta dolaylı olarak içinde olan ülkeler bile var. Türkiye dışındaki gelişmeler halkımızın büyük kısmını tedirgin etmekte, endişe kaygılarını arttırmaktadır.
Hatta az da olsa zaman zaman ülke bütünlüğümüz gündeme gelmekte aman Allahım sen vatanımı halkımı değerlerimi koru diye kaygılı seçmenler arasında çok yaygın.
Depremle birlikte oluşan tekvücut olan gurur duyduğumuz birliğimizi dirliğimizi korumalıyız. Huzur, barış, kardeşlik birbirini anlayan insanların ortamının bozulacağı endişesini veren algılarına herkes dikkat etmelidir.
Bu arada tehdit siyaseti eskisi kadar bürokrasiyi endişelendirmiyor.
Bu seçimde vaatlerden daha çok yapılanlar ve devamlılığı çok konuşulmakta olumlu değerlendirilmektedir.
Yurtdışından gelenlerin zaman zaman konuşmalarına şahit oldum. Yurtdışında eskisi kadar rahat istediğimizi alamıyoruz diyorlar.
Depremde Türkiye’nin tekvücut olup çok kısa sürede yaraların sarılması o büyük acıyı biraz rahatlattı. Depremde yapılanları sadece Türkiye’deki insanlar değil dünya takdir ediyor. Yıllarca tekvücut oluşumuzu çok özlemişiz.
Son zamanlarda şehit ailelerinin sık sık gündeme getirdiği şehitlerin kanının yerde kalması gündeme geldi. İnsanların büyük çoğunluğu huzur istiyor barış istiyor. Depremle gelişen tekvücut yapımızın korunmasını istiyor. Çevremizde bulunan Türkiye düşmanlarını düşünmeli onları sevindirecek bir hataya sebep olmadan Türkiye’nin kazanacağı, huzurun hakim olduğu halkımızın kazandığı, Dünyanın yeniden yapılanmasında örnek demokrasi ve insanlığın kazandığı uzun yıllar konuşulacağı bir seçim olmasını halk bekliyor.
 
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya