Dip Dalga
MAKALE
Paylaş
22.05.2023 11:29
1 yorum
353 okunma
Ali İlkbahar

Saygılı, huzurlu çok yüksek katılımlı seçimden herkes çok memnun oldu. Gece yarısında doğru sonuçlar ortaya çıkmaya başladı.

Sokaklarda caddelerde bir hareket başladı. Gece yarısından sonra bayrağını alan ikişer üçer gruplar yollara döküldüler. Sevinçler heyecanlar gönüllerin sıcaklığı yolları, meydanları ısıtmaya başladı. Şerefli bayrağımız ellerde dalgalanırken, zaferin ve barışın sembolü caddelerden meydanlara, meydanlardan şehirlere, şehirlerden ülkelere, ülkelerden kıtalara yayıldı.

Bu sadece bir kutlama değil, ellerinde kıymetli bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün işareti dünyaya yayılmış, meydanlarda ellerinde sallayarak zaferi kutluyorlar.

Bu sadece bir seçim kutlaması değil milyonlarca metrekare atalarımızın topraklarında şehitlerimizin sembolik manevi katılımları meydanlarda kutlu yürüyüşün sevinci.

Asırlardır unutulmayan atalarımın destanları bizimle olduğunun işareti. Derin dip dalgasının gelişinin müjdesi. Aynı gece bütün dünyadaki ülkelerin alanlarda kutlamaların olması.

1453’te karanlıkları kaldıran, insanları aydınlığa çıkaran yeni çağın başlangıcının sıcaklığı.

Osmanlı yağmalandığında, İstanbul’un işgalinde emperyalistlere karşı koyma, milli mücadelenin ilk kıvılcımları.

Sütçü İmam, Fevzi ÇAKMAK, Mehmet Akif, Nezahat Onbaşı gibi yüzlercesi düşmana karşı milli mücadele başlangıcının dünyaya ilanının sesi.

Dip dalga yeniden dirilişimizin varoluşumuzun yola çıkıp, yola devam destanı.

Haklının hakim olma yolundaki kutlu yürüyüşü. Mazlumların, çaresizlerin, yetimlerin yalnız olmadığının, gözyaşlarının silineceği haklı dirilişin ayak sesleri.

Camileri yıkan, kurşunlayan, Kur’an’ları yakan, ilim ve aydınlığa karşı emperyalistlere dur sesi.

İnsanlığın, huzurun, barışın, kardeşliğin yeniden inşası.

Dip dalga ile dedelerinden duydukları tarihten öğrendikleri Türk ve müslüman devletlerin güçlü sesi o günkü gibi bugün de Türkiye’den beklenen arzu ve isteğin ayak sesleri.

Dip dalga hesaplara alınmayan mazlumların sadece sömürülen emperyalistlerin sömürmesinden kurtulacağı adil hakça yeni bir dünya bekleyenlerin yalvarış duaları.

Şükrün, kulluğun huzur mevsiminde yeşerme gayreti.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
Çok Doğru
Eyvallah bilge dost. Kalemine, kelamına ve ömrüne bereket
Yorum Ekleyen: Mustafa Yıldız     23.05.2023 12:24:08

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya