Ey Zalimler Mazlumların Akan Kanında Boğulacaksınız !
MAKALE
Paylaş
22.10.2023 20:40
746 okunma
Ahmet Sargın

Filistin’de bir Yahudi terörist devleti kurdurup Müslümanların başına bela edildi. Şimdi bunlar bütün insanlığı tehdit ediyorlar. Kuzeyde Azerbaycan sınırında bir Ermeni çetesi oluşturup Azerbaycanlı kardeşlerimize kan kusturanlar, katliam yapanlar aynı zihniyetteki zalimler değil mi? Ya bunlara seyirci kalanlara ne dersiniz? Onlar da bu zulme ortak olmuyor mu?

Filistinli kardeşlerimizin suçu nedir, yurtlarından yuvalarından ediliyorlar. Üç buçuk Yahudiye köle olsun istiyorlar. Niye gıkı çıkmıyor bu hür dünyanın, koca koca devletlerin, emperyalist güçlerin? Daha ne kadar seyirci kalacaklar bu zalimlerin zulmüne? Eşkiyadan ne farkı var bu zalimlerin? Bir eşkiya devleti midir İsrail? Dünün çetesinden, dağ başı soyguncularından ne farkları var bunların?

Zalimlerin zulmü o kadar acımasız hale geldi ki: kundaktaki bebekleri, hastanedeki can çekilenleri  bile katletmeye başladılar. İslam coğrafyasında dökülen kanlar göklere ulaştı, melekler utancından ağlar hale geldi. Suçsuz günahsız kadın, kız ve çocuklar bombalarla parçalanıyor, evleri başlarına yıkılıyor. O yetmiyor yurtlarından yuvalarından çıkarılıyorlar, denizlerde boğulup cesetleri kıyılara vuruyor ! İnsan bu kadar zalim olamaz!..

Ne garip ki bu olaylar hep İslam coğrafyasında Müslümanlara reva görülüyor. Zalimlere karşı hür dünya, kör, sağır ve dilsiz kesildi. Firavunlar depreşirken mazlumlar eziliyor. Garipler aç ve susuz, evsiz barksız bırakılıyor. Bugün tüm dünyanın gözü önünde Suriyeli sığınmacılar hayvanların dahi kalamayacağı çadırlarda- barınaklarda esir hayatı yaşıyorlar. insanlık dışı muameleye tabi tutuluyorlar. Güya insan hakları var, güya Birleşmiş Milletler var, güya gelişmiş ülkeler var(!) Ya şu hastane katliamına ne dersiniz? Sırtlan sürüleri bile yapmaz bu vahşeti.

Hatırlayın: Suriye’de savaşın en büyük mağduru çocuklar olmuştu.

Çocukların kimi hayatını kaybetmiş, kimi de ağır yaralar alarak sakat bırakılmışlardı. Yapılan bombardımanda ağır yaralanan 3 yaşındaki Suriyeli çocuğun, “Gidince sizi Allah’a şikayet edeceğim” sözleri tüm dünyada geniş yankı uyandırırken, Suriyeli Aylan Kurdi’nin kıyıya vuran cesedi vicdanlarda derin yaralar açmıştı. Ama zalimler durmadılar zülümlerine devam ediyorlar. Ha Suriye ha Filistin zalimin zihniyeti aynı...

Bu zalimler Afganistan’a girip orayı kan gölüne çevirmendiler mi? Aynı ülkenin insanlarını bölüp- parçalayıp birbirine kırdırıyorlar. Hindistan’da Müslümanları diri diri ateşe verdiler, evlerini yaktılar. Zalimce kırbaçlayıp bitkin düşürdükleri insanların üzerine odun döküp ateşe verdiler. Onlar demedi mi: Sizi Allah’a şikayet edeceğiz ?..

Mianmarda insanları diri diri yakan zalimlere dur diyen oldu mu? Hür dünya yine sessizdi, Sağır, kör ve dilsiz kesilmedi mi? Bu Avrupa, bu Amerika, bu Rusya ve Birleşmiş Milletler sesini çıkarıp zalimlere niye dur demiyorlar? Zulme uğrayanlar Müslüman oldukları için mi sessiz kalıyor bu zalimler? Şimdi biz demiyor muyuz, Ey zalimler, Ey Firavunlar: “Biz de sizi Allah’a şikayet edeceğiz!”

Bu zalimleri ve insan katillerini kimler besliyor, nasıl destekliyorlar? Bunların elindeki silahlar, tanklar ve füzeler, bombaların kime ait olduğu belli değil mi? Ey zalimler, Ey Firavunlar şimdi biz sizi Allah’a şikayet etmeyecek miyiz?

Zülüm asla baki değildir, zalimler asla muvaffak olmamışlardır. Allah’ın adaleti kesin ve haktır! İnanıyoruz ki bu adalet yakındır. Şimdi Suriyeli küçük kardeşimiz gibi biz de diyoruz ki: “Ey zalimler: Sizi Allah’a şikayet edeceğiz!”

Mazlumların akan kanında boğulacaksınız. Masumların göz yaşında boğulacaksınız! Bugün garipler, çaresizler kaybediyor gözükse de Yevm’ül Kıyamette (ebedi alemde) perişan olacak sizlersiniz, bu müjdeyi bize Cenab-ı Allah veriyor. Çünkü Allah bakidir, diridir ve hüküm verenlerin en adilidir! Bu vesileyle ona sonsuz inancımız gereği biz de diyoruz ki: “Ey zalim yamyamlar: Sizi Allah’a şikayet ediyoruz ... “

İnsanlık dışı bu zülüm durmalı, bu zulme herkes karşı koymalı; insanım diyen herkesin, her ülkenin bu akan kanı durdurmak için seferber olması gerekiyor. Taraflar sükunete davet edilmeli, BM, NATO ve AB savaşın durması için el ve gönül birliği etmeli. Daha fazla kan dökülmemeli. Aksi takdirde bunun sonu hüsran olur,  yeni bir dünya savaşına yol açabilir. Sonucu da çağımızın felaketi olur. Yeter artık çocuklar ölmesin vicdanlar körelmesin. Bu görev hepimize ve tüm ülke yöneticilerine düşüyor. Zalime sessiz kalmak zulme rıza göstermek olur ki bu da bir başka zalimliktir. Kan dursun zulüm bitsin insanlar huzur bulsun.

Ahmet Sargın / Yozgat

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya