Bir Medeniyetin Yeniden İnşaası Konulu Panel Muhteşemdi !
MAKALE
Paylaş
27.04.2024 22:09
345 okunma
Ahmet Sargın

Geçtiğimiz çarşamba (24 Nisan 2024) günü Yozgat Bozok Üniversitesinde “Bir Medeniyetin Yeniden İnşası” konulu Panel vardı.

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı koordinatörlüğünde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ve Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğünün iş birliğiyle gerçekleştirilen, “Aliya İzzetbegoviç’i Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri” kapsamında Fotoğraf Sergisi ve “ Bir Medeniyetin Yeniden İnşası konulu Panel gerçekleştirildi. Program Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde icra edildi. Önce Fotoğraf Sergisinin açılışı yapıldı. Sonra salona geçildi ve program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Panelin açış konuşmasını Anadolu Eğitim Bilim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Av. Hayrullah Başer bey yaptı. Muhteşem ve oldukça bilgilendirici geçen konuşmasında Av. Hayrullah Başer Aliya İzzetbegoviç’in hayatını, başarılarını ve örnek alınması gereken mücadelesini dile getirdi. Bosna’nın mücahidi olarak tanıttığı Aliya İzzetbegoviç’in ideallerini, düşüncelerini, örnek alınacak yaşamını anlatarak: “Bir Medeniyetin inşaası” konusunda verdiği üstün mücadelesinden kesitler sundu.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz da,  Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı, Aliya İzzetbegoviç’in yaşantısı ve düşünce dünyasını anlatarak programa Yozgat Bozok Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını dile getirdi. Konuşmasının devamında Aliya'nın hayatından örnek verdi. Düşüncelerini ve duygu yüklü söylemlerini hatırlattı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yasin Gökhan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Aliya Bir Medeniyetin Yeniden İnşası" konulu panelde, Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Hilmi Demir  “Aliya  İzzetbegoviç'in Dünyasında Din ve Özgürlük”anlayışını; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Güngör, “Aliya’nın Medeniyet Anlayışında Siyaset ve Din" duygusunu; Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talip Özdeş, “Aliya  İzzetbegoviç'in İslam Dünyasına Verdiği Mesajları” dile getirerek slayt eşliğinden bir sunum gerçekleştirdiler.

Milli ve manevi duygularla doyurucu, bilgilendirici geçen bu muhteşem programı seçkin bir izleyici kesiminin yanı sıra Bozok Üniversitesi öğrencileri de ilgiyle takip ederek etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bu unutulmaz paneli biz de ilgiyle takip ederek notlar aldık. Vakfın Yönetim kuruluna, programın değerli konuklarına teşekkür ediyor fazlasıyla istifade ettiğimizi belirtmek istiyorum.

Panel seçkin bir programdı; Aliya İzzetbegoviç’in hayatından örnek almamız gereken dersler vardı. Türk İslam Medeniyetinin yeniden inşaası ve insanlığa sunulması gereken o mesajları tekraren aldık ve uyandık diyebiliriz... Sanarım hem bizlerin hem de genç neslimizin bu tür programlara fazlasıyla ihtiyacı var. Çünkü mutluluğunu kaybeden insanımız Türk İslam Medeniyetinin o kurtarıcı ve kutlu elini bekliyor!.. Bu el: biz, siz, hepimiz...

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya