Güneşin İlk Doğduğu Yer: Japonya
MAKALE
Paylaş
14.03.2024 11:13
1 yorum
230 okunma
Celalettin Ölmez

Samsun Barosu avukatlarından Abdülvahap Çınar, Japonya Tokyo Cami imamı oğlunu ziyarete gider. Burada yaşadığı anılarını paylaştı:

EZAN

4:08 Ocak 2024 Japonya'daki tek minareli cami Tokyo Camisi'nin bugün 4 Budist misafiri var. Güle oynaya el ele kol kola camiye girdiler. Geliş nedenleri içlerinden DOİ Hİ KARU isimli Tokyo Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi olan delikanlı Müslüman olurken en samimi üç Budist arkadaşlarının da şahitlik etmesini istemiş onlar da kabul etmiş.

Müslüman olan Japon'a neden Müslüman olduğu imam tarafından sorulunca tek kelimelik cevap verdi. "EZAN" dedi. Bir müddet kalakaldık. Sonra imam tekrar sordu "güzel ve etkileyici okunuyor değil mi". "Hayır okunuşundan etkilenmedim, inceledim ve öğrendim manasından etkilendim ve Müslüman oldum" dedi.

BİZ EZANIMIZI MANA İÇERİKLİ ACABA NE KADAR BİLİYORUZ?

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
Güzel bir anekdot
Biz ülkemizde ezan sesi veren aletlerin sesini kısmak ve debisini düşürmek için uğraşıyoruz. Çocuklar duymasın! Anlamı zaten verilmez!!!
Yorum Ekleyen: Hasan Mutluoğlu     15.03.2024 10:26:47

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya