Eğitimci Yazar İsmail Koçak ve Gülü İsraf Eyleme ?
MAKALE
Paylaş
19.03.2024 16:54
267 okunma
Ahmet Sargın
 
1957 Yozgat Şefaatli Halaçlı Köyü doğumlu olan hemşehrimiz İsmail Koçak öğretmenlik, okul müdürlüğü ve dersane yöneticiliğinden sonra sürücü kursu müdürlüğü yapmış, ticari faaliyetlerde bulunmuş hayatını eğitime ve hizmete adamış başarılı bir eğitimcidir. Emekli olduktan sonra da boş durmamış, oğlu Yusuf Koçak ile birlikte devraldığı Bilgi Sürücü Kursunda hem usta öğretici hem de Kurs Müdürü olarak görev yapmış ve halen bu görevine devam etmektedir.
 
“Derdimi söylesem bahçeye bağa,
Tutup kollarımdan uzağa atar.
Sırtımı yaslasam şu yüce dağa,
Beni bir duvara taş diye satar.”
 
İsmail Koçak hocamla dostluğumuz eskilere dayanır, dershane yıllarına, sonra Sürü Kurslarında birlikte olduk; daha sonra da Bilgi Sürücü Kursunda birlikte çalıştık. Başarılı Eğitimciliğinin yanı sıra şiire ve edebiyata yatkınlığını bu dostluk esnasında keşfettik ve yakınlaştık. Yozgat Şairler Yazarlar Derneği yönetiminde de beraber çalıştık. Şiirlerime yorup yapıp eleştirirken gördüm ki İsmail Hocam da şiir ve edebiyat meraklısı samimi candan ve dürüst bir dost!..
 
“Aşk yolunda çetin yollar geçilir,
Gören ahraz olsa dili açılır,
Yar çorbası ağu olsa içilir,
Zehirleri avuç avuç yuttum ben.” 
 
 
Şiire ilgi ve merakını görünce neden yazmadığını düşündüm. Ancak şiirlerini yazıp sakladığını ve paylaşmadığını da keşfetmiştik. Yayımlama konusunda tereddütleri vardı, dostları ile birlikte rica ettik bunları okuyucularınla paylaş ve bir kitapta topla dedik. Tabiri caizse bu konudaki bakış üslubuna da saygı duyarak eser çıkarmasını tavsiye ettik. İlk eseri olan “Vuslat Yolcuğunu” çıkardı ve eser şiir severler tarafından büyük ilgi gördü. Yayın ve Edebiyat dünyasına böylece hızlı bir giriş yapmış oldu İsmail Hoca.
 
“Deli çaylar gibi Çağlar akarsın,
Bentlerini birer birer yıkarsın, 
Her olayda başı niye çekersin?
Senin derdin sana yetmez mi gönül?”
 
 
“Vuslat Yolculuğu” yayımlanınca devam edeceğini de biliyorduk. Ve devamı da geldi: “ Gülü İsraf Eyleme Gönül” ile ikinci bir çıkışı oldu İsmail hocanın... Şiirlerinin yanı sıra hikayelerini de paylaşıyor; Edebiyat dünyasında ben de varım diyordu!. Hocamı tebrik ve takdir ediyorum, şiir ve edebiyat sevdasının onu çok mutlu ettiğini de biliyorum. Kendisini bu konuda da oldukça dürüst ve başarılı buluyorum...
 
“Rüzgar ile beni savurup atan
Engin denizlerde hayalim batan
Kara taş altında gönlümdür yatan
Yarin döşlerinde yaşıyor olsam,”
 
Duygulu şiirleri ile gönüllere dokunan İsmail Hocamın ikinci eseri olan ve “Salihli Ay Yayınları” arasında çıkan “Gülü İsraf Eyleme” şiir kitabı ile yayın dünyasında ben de varım diyor İsmail Hoca !.. Dili sade, anlatımı güçlü, benzetmeleri harika, duygusu da etkin ve akıcı olup şiiri- edebiyatı bize sevdiriyor. Eserinde derin duygu içeren şiirler ağırlıklı olup orijinal benzetmeleri de dikkatinizi çekiyor. 
 
“Sevda yollarında hüküm sürerim,
Geçeceğin yerlere güller sererim,
Dağlar arasına çadır gererim,
Saçlarında rüzgar esmesin diye.”
 
 
Evet “Gülü İsraf Eyleme” kitabı ile yazar ömrün de israf edilmemesi gerektiğini dile getiriyor. Hayatın, sağlığın, vaktin ve ömrün israf edilmemesi şairin dizelerinde gizli...
Bu güzel eseri temin edip okumanızı ve şiir tadında yaşamanızı tavsiye ederiz. Eseri yazarın adresi olan Bilgi Sürücü Kursundan da temin edebilir kendisinden imzalı olarak alabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla yazar eserini okuyucularına ücretsiz olarak hediye ediyor. Kıymetli Hocam İsmail Koçak’ı bu güzel eserinden dolayı tebrik ediyor başarılarının daim olmasını diliyoruz. Yine eserinden bir dörtlük ile sizleri selamlıyoruz.
 
“Sevgi ile akar ırmaklar çaylar,
Kara göz üstünde çekilmiş yaylar,
Malum olur belki adını söyler,
Biçare gönlümde ümit yeşerir.” (Gülü İsraf Eyleme- İsmail Koçak)
 
Ahmet Sargın / Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya