Avrupalıların coğrafi keşiflere başlamasından önce Çin donanması 1405-1433 yılları arasında Batı'ya 7 adet denizaşırı seyahat gerçekleştirdi
Çin, Portekiz'in Hindistan yollarını keşfetmesinden çok önce Portekiz'i keşfedebilirdi. Ancak 1436'da açık deniz gemilerinin yapımı yasaklandı. Büyük savaş gemileri kızağa çekilip çürümeye terk edildi
Emperyal ufku olmadığı için Çin, denizaşırı seferlerin önemini kavrayamamış ve dünyaya sırtını dönmüştü
Moğol hâkimiyetinin sona ermesiyle 1368'de Çin'de Ming Hanedanı kuruldu. Ming Hanedanı'nın gücünün diğer ülkelere gösterilmesi amacıyla denizaşırı seyahatlere karar verilince Amiral Zheng He'nin ilk seyahati Temmuz 1405'te duyuruldu. Donanma 27 bin 800 kişiyle kış aylarında yola çıkarak Ekim 1407'de geri döndü. Bu seyahat sırasında Çampa (Champa), Malakka, Java, Tayland, Sumatra, Kalikut/Kozhikode (Hindistan), Sri Lanka limanlarına uğrandı. Zheng He, 1407'nin kış aylarında tekrar yola çıkarak 1409 yazında ikinci seyahatinden geri döndü. Bu seyahat sırasında Çampa, Brunei, Malakka, Java, Tayland, Sumatra, Kutch, Kalikut ve Sri Lanka'ya uğradı.

Zheng He heykeli.
İkinci seyahatinden döndükten bir-iki ay sonra, Ekim 1409'da üçüncüsünün emri çıktı. 27 binden fazla bir mürettebatla Ocak 1410'da yola çıkan Zheng He, Çampa, Malakka, Java, Tayland, Sumatra, Kutch, Kalikut, Sri Lanka ve Maldivler'e giderek Temmuz 1411'de geri döndü. Biraz dinlendikten sonra Aralık 1412'de dördüncü seferi için imparatordan emir aldı. Kısa bir hazırlıktan sonra 1413'ün kış mevsiminde 28 binden fazla mürettebatla yola çıktı.
Çampa, Malakka, Java, Sumatra, Kelantan (Malezya), Kalikut, Sri Lanka, Hürmüz, Zufar (Umman), Mogadişu, Malindi (Kenya) ve Somali limanlarına uğradıktan sonra Ağustos 1415'te geri döndü.
1417'nin kış ayında başlayan beşinci seyahati Ağustos 1419'da bitti ve Çampa, Malakka, Java, Sumatra, Kalikut, Sri Lanka, Hürmüz, Aden, Sana, Mogadişu, Malindi, Sulu, Brava (Somali) limanlarına uğradı.