İklim Değişikliği Başkanı Prof. Dr. Hasar: İklim Kanunu Türkiye'nin mevcut durumu göz önüne alınarak planlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanı Prof. Dr. Halil Hasar, Türkiye'nin ilk İklim Kanunu'nun Türkiye'nin tarihsel sorumlulukları ve mevcut durumu göz önüne alınarak planlandığını belirtti.
KÜLTÜR VE SANAT
Paylaş
10.07.2025 15:57
53 okunma
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanı Prof. Dr. Halil Hasar, Türkiye'nin ilk İklim Kanunu'nun Türkiye'nin tarihsel sorumlulukları ve mevcut durumu göz önüne alınarak planlandığını belirtti.
 
İklim Değişikliği Başkanı Hasar, TBMM Genel Kurulu'nda 2 Temmuz'da kabul edilerek yasalaşan ve dün de Resmi Gazete'de yayımlanan İklim Kanunu'na ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Hasar, İklim Kanunu'nun koordinasyonunun İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından yürütüleceğini, uygulamanın ise tüm kurum ve kuruluşların sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda "İklim Kanunu, tamamen yerli ve milli bir kanundur." sözlerini anımsatan Hasar, "İklim Kanunu tamamen Türkiye'nin tarihsel sorumlulukları ve mevcut durumu göz önüne alınarak planlandı. Kanun, hiçbir bireyin özgürlüğünü kısıtlamayan, toplumsal refahı kötüleştirmeyen, tarımı, hayvancılığı, su kaynaklarını ve iklim adaletini önceleyen bir yapıya sahip." ifadelerini kullandı.

Bazı tepkilerin, kanunun içeriğinden çok isminden kaynaklandığına işaret eden Hasar, kanun maddelerinde bireysel faaliyetleri cezalandıran ya da sınırlayan hiçbir hüküm bulunmadığını vurguladı.

"Sanayi için getirilen düzenlemeler, önleyici ve yol gösterici nitelikte"

Kanun kapsamında sanayiye yönelik düzenlemelere de değinen Hasar, kanunun ceza öngörmediğini, esasen koruyucu yükümlülükler getirdiğini aktardı.

Yeni dönemde artık sınırda karbon düzenleme mekanizmalarının devreye gireceğini belirten Hasar, şunları kaydetti:

"Burada farklı bir ekonomik düzen söz konusu. Artık ihracatınızı doğrudan etkileyecek mekanizmalar var. Önlem almadığınız takdirde, gün gelecek burada ürettiğiniz bir malı ihraç edemeyecek hale gelebilirsiniz. Bu nedenle sanayi için getirilen düzenlemeler, önleyici ve yol gösterici nitelikte. Türkiye tamamen uluslararası ticarete yönelen ve ekonomik, teknolojik, finansal anlamda büyüme hedefleri olan bir ülke. Böyle bir durumda sınırda karbon düzenleme mekanizmalarından uzak durmak ve görmezden gelmek doğru değil."

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya