Lala Mustafa Paşa’dan Mustafa Akıncı’ya mesaj
MAKALE
Paylaş
10.02.2020 13:09
3.647 okunma
Zekeriya Kurşun

1974 Kıbrıs Barış harekatı olmasaydı belki de bir parya olmaya mahkûm Mustafa Akıncı şimdi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’dır. Cumhurbaşkanı sıfatıyla elbette istediği yerde konuşma ve istediği medya organına beyanat verme hakkına sahiptir. 

Ama bu hürriyetini kullanırken, kendi adına mı yoksa temsil ettiği millet ve o milletin tarihi adına mı konuştuğunu bilmek zorundadır.

Kıbrıs’ın kaderi 1571’den itibaren Anadolu ile birlikte yazılmıştır. Kıbrıs’ta meydana gelen her değişim, Anadolu’ya; Anadolu’da yaşanan her şey de Kıbrıs’a etki etmiştir. İki coğrafyayı ayrı düşünmek, birbirinden bağımsız yaşayabileceğini, -daha doğrusu yaşatılacağını- düşünmek cahillik değil, hamakattır. Cahilin hatası kabul edilebilir, ama, hamakattan doğan hatanın affı yoktur.

Kıbrıs’ta doğan pek çok çocuğun göbek adı olan Lala Mustafa Paşa’yı, Kuzey ve Güneydeki bütün Kıbrıslılar; ama Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı çok iyi bilir. 1571 yılında Kıbrıs’ı fethetmesi bir yana; Kıbrıs Türklerinin din ve kültürlerini, kimliklerini ve isimlerini nesilden nesile intikal ettirmek için kurduğu vakıfları hâlâ ayaktadır. Onun ismini taşıyan Mustafa Akıncı da onlardan istifade etmiş ve etmektedir.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya