Bu hikayenin gerçek olup olmadığı doğrulanmamış olsa da, önemli olan bize vereceği mesajları iyi okuyabilmemizdir.
“KARTAL, ortalama 70 yıl kadar yaşadığı söylenir. Ancak bu yaşa ulaşmak için 40 yaşına geldiğinde önemli bir karar aşamasından geçmesi gerekirmiş.
Kartal 40 yaşına ulaştığında, gagası uzar ve göğsüne doğru kıvrılır, pençeleri sertleşir esnekliğini kaybeder, avını kavrayıp tutamaz hale gelirmiş.
Kanatları ağırlaşır, tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır, uçamaz hale geldiğinden, önemli bir karar vermek zorunda kalırmış.
Kartal, ya ölümü seçecek, ya da yeniden doğuşun acılı, zahmetli ve zorlu 150 günlük Yeniden diriliş sürecini yaşayacaktır.
Yeniden diriliş kararını veren kartal, zirvelere uçar, kendine bir yuva yaparmış.
Önce, uygun bir yer bularak gagasını sert bir şekilde kayaya vurarak gagasını yerinden söküp, yeni gagasının oluşmasını beklermiş.
Yeni gagası ile pençelerini yerinden söker, çıkarırmış. yenilenen pençelerinden sonra, bu defa da eski kartlaşmış tüylerini yolarmış.
Artık KARTAL 5 ay sonra, YENİDEN DİRİLİŞ uçuşuna hazır hale gelmiştir.”
Bu hikayede verilen/alabileceğimiz mesajları ifade etmek gerekirse;
*KARTAL, coğrafyanın ulaşılması zor, kayalık bölgeleri, yüksek dağları yaşam alanı olarak seçmiştir. Hayatının idamesi bu şartların zorlukları ile eş değerdedir.
-Üzerinde yaşadığımız ANADOLU, tarihi tecrübelerle sabittir ki, zor bir coğrafyadır. Bu coğrafya üzerinde tutunmanın/yaşamanın çok zor olduğunu dünden de, bu gün de biliriz.
*KARTAL, kanatları, pençesi, gagası, keskin bakışları ve asaletli duruşu ile dostuna ve düşmanına korku salar. Bütün bakışları üzerine çeker. Karşısında olanlar, ona karşı tedbirli olmak zorundadır.
-ANADOLU coğrafyasında yaşayan TÜRK MİLLETİ, vatana adını kazımış, kanını sebil etmiş, VATAN- BAYRAK-İSLAM DİNİ gibi önemli değerlere sahip, zalimin karşısında, mazlumun yanında olan özelliği gibi donanımlarıyla dostuna güven, düşmanına korku vermektedir.
*Kartal, zor olan yolu seçip sabır ve cesaretle amacına ulaşmış, gerekli özelliğe kavuşmuştur.
-İnsanoğlunun hayat yolculuğunda karşılaşacağı bela ve musibetlere aynı azim kararlılıkla mücadele etmesi önemlidir.
* “Zirvelerde kartallar da bulunur yılanlar da. Kartal süzülerek, yılan sürünerek gelmiştir.” (Cenap Şahabettin)
-Önemli olan nerede olduğumuzdan çok, neden olduğumuzdur. Bu şuur ve inançla hayat mücadelesinde başarılı olmak zorundayız.
Kadim Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de ALLAH (c.c); “Hayvanlarda sizin için elbette ibret vardır.” (Mü’min/21) buyurmakta.
Yolumuzun aydınlığı, bu gerçeklere sıkı sıkı sarılmaktan geçtiğini unutmamak gerekir.
HİTAM:
Türkiye ve Can Azerbaycan’ın YENİDEN DİRİLİŞ hamlelerine fırsat ve imkan veren ALLAH’A (c.c) şükürler olsun. Bu yolda hizmet edenlere de selam olsun.