Azerbaycan - Türkiye koridorunun kaderi bu seçime bağlı
MAKALE
Paylaş
20.06.2021 19:48
1.071 okunma
Çetiner Çetin

Ankara, Ermenistan’da bugün yapılacak erken seçimi yakından takip ediyor. Bu seçimden çıkacak sonuç Azerbaycan - Türkiye koridorunun da akıbetini belirleyecek. 22 parti ve 4 ittifakın atıldığı seçimin, Başbakan Vekili Nikol Paşinyan ile eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın partileri arasında geçmesi bekleniyor. Yaklaşık 2,6 milyon kişi oy kullanmaya davet edildi. Ancak işsizlik nedeniyle çok sayıda Ermeni başta Rusya olmak üzere yurt dışında çalışıyor.

Geçen sene Dağlık Karabağ savaşında küçük düşürücü bir yenilgi alan Paşinyan, zorlu bir durumla karşı karşıya. Azerbaycan'a karşı altı hafta süren savaşı kaybetmesiyle ortaya çıkan siyasi krize son vermek için erken seçim çağrısında bulunan Paşinyan nisan ayında facebook hesabından başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Erken seçime kadar geçici hükümetin başında olan Paşinyan seçime yeniden aday olarak girdi. Paşinyan için toplumda ciddi bir güven sorunu var. Kasım ayında Azerbaycan-Ermenistan ve Rusya arasında imzalanan Dağlık Karabağ’a dair ateşkes anlaşmasını “ulusal çıkarlara ihanet” olarak değerlendiren binlerce Ermeni Erivan’da sokaklara dökülmüştü… Ancak gençler Paşinyan’ı hala Ermenistan’ı Batı’ya açabilecek bir lider olarak görüyor.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya