İsrail'i biz durduracağız!
MAKALE
Paylaş
09.11.2023 21:13
736 okunma
Fadime Özkan

İsrail'i Birleşmiş Milletler durdurabilir mi?

Durdurmayacağı kesin. 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki "durumu" görüşmek üzere altıncı kez toplanan BM Güvenlik Konseyi'nden hiçbir karar çıkmadı yine, çıkmaz çünkü.

Genel Kurul kararlarının yaptırım gücü olsaydı evet, terör örgütünü durdurabilirdi. 28 Ekim'de oylanan "Gazze'de acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes" kararına 193 üyeden sadece 14'ü hayır dedi çünkü.

120 ülke ise şüpheye yer bırakmayacak şekilde soykırım suçu işleyen, hiçbir insani, hukuki, askeri kurala, uymadan canice öldüren İsrail'i durdurmak için tutum aldı.

Aldı da ne oldu?

Hiçbir şey! Bağlayıcılığı yok çünkü. "Tavsiye" niteliğinde. İsrail bunu bile reddetti zaten. Üstüne bir de "alçakça bir çağrı bu" diye çemkirdi. Sadece işgalci ve soykırımcı değil çünkü. Şımarık ve küstah aynı zamanda!

İSRAİL SORUNUNUN ÇIKIŞ NOKTASI: BM

Cumhurbaşkanı Erdoğan boşuna demiyor "dünya beşten büyüktür" diye.

Gazze'deki vahşeti görüp "İsrail'i durdurun" diye yalvaran vicdanlı BM çalışanlarını dışarda tutarsak, BM kurumsal olarak işlevsiz. Baştan böyle kurgulanmış. Beş devleti diğerlerinden üstün tutan bir organizasyonun adil olduğunu kim söyleyebilir?

İsrail sorununun çıkış noktası da BM zaten.

29 Kasım 1947'de Filistin topraklarını Araplar ve Yahudiler arasında pay ederek bölgeyi kana boyayan İsrail sorununu BM başlattı çünkü.

En az 30 yıldır bu sonuç için çalışılıyor, Siyonist örgütlerin eli, İngilizlerin korumasıyla demografi değiştiriliyordu. 1917'de Filistin'deki Yahudi nüfusu yüzde 8 iken dünyanın dört yanından taşınan Yahudilerle birlikte 1947'de Filistin'in 3'te biri Yahudi olup çıkmıştı.

İsrail kurulduktan sonra sorun mütemadiyen büyüdü. İsrail bir yandan nüfus transfer etti, bir yandan Filistinlilerin evlerine arazilerine el koydu, öldürdü, sürdü, övündü. Bu esnada BM hiçbir şey yapmadı.

Dolayısıyla sorunun sebebi olan çözümün mimarı olamaz.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya