Osmanlı
MAKALE
Paylaş
29.04.2024 19:51
241 okunma
Ali İlkbahar

Geçmişimiz, atamız olmalarından gurur duyduğumuz Osmanlı. Alim ve ilim adamları ile şairleri, cebiri, fiziği, matematiği vs. buluşunu gerçeklendiren atam Osmanlı.

Allah'ın ve Peygamberimizin anıldığında sakladığımız yerin kalbimizin üzerine elimizi koyar, yaratan Allah ile elçisi peygamberimizin yerini gösterir. O yer yüreğimiz, kalbimizdir.

Kalbimiz merkezli her amellerimizde onun getirdiğini uygulamaya, yaşatmaya gayret eden, uğrunda bu can feda en büyük makam şehitler veren, kul olmayı, sevgiyi esas alan, insan olmayı, merhameti, vicdanı ortak değerlerimizin bir arada tuttuğu, islamın, amellerin yaşatılması, korunması için dünyaya örnek olmuştur.

Karanlık çağı kapatmış, yeni aydınlık yeni çağı açan Osmanlı'nın Fetihler Sultanı Fatih Sultan Muhammet (Mehmet) Han gurur kaynağımız, aziz İstanbul kahramanı Osmanlı, büyük Osmanlı. Üç kıta yedi denizde, nerede bir mazlum varsa sen vardın. Nerede bir yerde işkence, gözyaşı varsa sen silerdin. Nerede bir aç varsa temelli sömürmez, karnını doyurmaktan kendini sorumlu kabul ederdin.

Osmanlı çatısı altında her dinden, ırktan, renkten kim olursa ihanet etmediği müddetçe onun her ihtiyacını, hakkını, hukukunu korur. İnsanca ibadet ve insanca yaşamaların, kanatların altında huzur ve mutluluğu için ne gerekirse yapar. Bir anne baba gibi ayrım yapmadan hak ve hukuklarına sahip olur, sağlardın Osmanlı.

Sen gittin devlet yapını, kültürünü, değerlerini, sanatını seni emperyalistlerin yıkmasına rağmen örnek almaktalar. Dünyanın değişik kıtalarında Osmanlı evladı, torunu diyerek bağırlarına basmaları, neredesiniz gelin gözyaşlarımızı silin diyen canlar.

Osmanlı yıkıldığında onu yıkan zalimler insan, müslüman avına çıkmış. Müslüman öldürmekten haz duymuştur. O gün başlayan katliamlar, ölümler, soykırımlar bıraktığın toprakların değişik yerlerinde devam etmektedir. Osmanlı yıkıldığında milyonlarca metrekare topraklarda, zalim emperyalistler öldürmeye, sömürmeye zalimce, acımasızca devam etmektedir.

Osmanlı topraklarını işgal edenler ya öldürmekteler ya birbirlerine düşman yapıp birbirlerini öldürürlerken sömürü çarkı her gün büyümektedir. Maalesef sadece yıktıkları Osmanlı topraklarında sömürü var, gözyaşı var, ölüm var, katiller var.

Kurulan yeni dünyanın kardeşliğimiz ortak değerlerimize sahip çıkmakta, yaşatmakta. Gönülden kucaklaşmaktaki birliğimiz, kararlılığımız. Bayrak, ezan, ırklar, renklerimiz bir zenginlik diyerek el ele yeni dünyanın gönüllüleri, öncüleri, fedakarlığı ile yeni dünyanın kuruluşunda var olmalıyız.

İnsanlığımız, merhametimiz, vicdanımız, inancımızla yoğrulup güzel günlerin yeni çağın müjdesinin, mührünün müjdesini desteklemeli, takoz olmamalıyız.

85 milyon aydınlık, huzur ve barışın, kardeşliğin, sıcaklığının yürüyüşünün duası olmalı. “İnsanların hayırlısı insanlığa faydalı olandır.” Öldürenler değil, yaşatanlar kazanmalı.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya