Oscar ödülü ve medeniyetin çöküşü
MAKALE
Paylaş
19.03.2023 20:36
907 okunma
Serdar Turgut

İnsanların salona girmeden önce fotoğraf çektirme alanında üzerinde yürüdükleri kırmızı halının rengini değiştirmenin anlamlı bir sosyal faaliyet olduğunu düşünebilen, üstelik bunu gerçekten inanarak yapabilen, "Oscar Ödül Komitesi" adındaki siyaseten doğrucu kalabalık "çete" son ödüllerini dağıttı.

Böylece bizler bir öğrencinin film akademisinde ev ödevi olarak yapıp hocasına teslim ettiği takdirde direkt sınıfta kalacağı türde kalitesizlik akan bir film bozuntusuna (Everything Everywhere All At Once) Oscar ödülleri yağdırılabildiğini de gördük.

Bu dünyada bilgi birikimini seyrettiği TikTok videolarına borçlu olan ve seyrettiği son Marvel filmini ağır entelektüel deneyim sanan insanların sevmesine şaşırmayacağınız türde bir film bu.

Onlar seviyor da ama siz geçmişte bilgi birikimi, sinema vizyonu ve kapasitesi yüksek olan filmlere de Oscar Ödülü verilmiş olduğu için sadece bu eskiden gelen saygınız nedeniyle filmi seyretmeye çalıştığınız takdirde en fazla yarım saat içinde ciddi bir mide bulantısıyla seyretmeyi bırakacaksınız.

Özetleyeceğim filmin konusunu şimdi okuyunca Marvel filmleri tutkunları ve sosyal medya ortamında ciddi entelektüel birikimi bulabilen insanların zevkten dört köşe olacaklarına eminim... Filmde çoklu evren ortamı var ve bu çoklu evrende seyahat edebilen tuhaf bir Çinli de bulunuyor. Üstelik bu Çinli eskinin Bruce Lee filmlerinin aratmayacak düzeydeki Kung-Fu sahnelerinde de yer alıyor. Bu rolü oynayan adama Oscar Ödülü gecesinde salonda sevgi seli aktı. Bu da "Oscar Ödülü Çetesi"nin neden olduğu siyaseten doğrucu terör ortamında çok normal. Çünkü o ortamda beyaz, erkek ve Amerikalı olmasın da bunun dışında nereden ve ne olursa olsun, tabii ki bu bir Çinli, Amerikan yerlisi veya Eskimo ve daha da önemli bir de kadın olursa hepsinden daha güzel olur. Ona sevgi verilmesi artık

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya