İsrail, Doğu Kudüs’teki UNRWA okullarını kapatma kararı aldı
İsrail Milli Güvenlik Konseyi, Birleşmiş Milletlerin Filistinli Mülteci ajansına “UNRWA” Filistinli mülteciler için okul açma yetkisini iptal ettiğini açıkladı. İsrail, UNRWA’nın okullarını Kudüs şehir yönetimi tarafından işletilen ve İsrail müfredatının uygulandığı okullara devredileceğini belirtti.
GÜNDEM
Paylaş
20.01.2019 17:26
22.163 okunma
İsrail Güvenlik Konseyi, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren UNRWA tarafından işletilen Filistinli çocuklar için açılan okulların faaliyetlerini son verme kararı aldı. Haber İsrail televizyonları tarafından Cumartesi günü duyuruldu.
 
İsrail Eğitim Bakanlığı, yayımladığı raporda UNRWA okullarının yerini Kudüs Belediyesi tarafından işletilen okullara bırakacağını açıkladı. Kararın, ABD Başkanı Donald Trump’ın UNRWA’ya yapmayı planladığı 300 milyon dolarlık desteğini keserek Filistinlileri İsrail’e barışa zorlama kararından sonra geçen ay yapılan Milli Güvenlik Konseyi toplantısında alındığı belirtildi.
 
ABD Başkanı Donald Trump daha önce Kudüs İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklamasına Filistin büyük bir tepki göstermiş ve buna karşı büyük gösteriler başlatmıştı. Trump, Filistinlileri cezalandırmak için UNRWA’ya katkısını büyük oranda kesmişti. İsrail’in son kararının UNRWA’ya ikinci bir darbesi olarak yorumlandı.
Kudus Belediyesi sınırları içindeki iki mülteci kampında UNRWA’nın işlettiği 7 Filistin okulunda 3 bin öğrencinin eğitim aldığı kaydedildi. İsrail, uluslararası toplum tarafından tanınmamasına rağmen Duğu Kudüsü, Batı Kudüs ile ülkenin başkenti olarak kabul ettiğini açıklamıştı. Bundan dolayı Filistin mülteci kamplarını şehir dışına çıkartmaya çalışıyor.

 

KAYNAK : (AA)
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya