Bestami Yazgan, Anadolu Vakfında Gençlerle Bir Araya Geldi
Türk şiirinin ve çocuk edebiyatının yaşayan efsanesi, birçok eseri bestelenen, kıymetli kalem ve kelam üstadı; Eğitimci, Şair, Yazar Bestami Yazgan, gençler için, Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Genel Merkezinde özel bir söyleşi gerçekleştirdi.
ÖZEL HABER
Paylaş
25.12.2023 12:30
597 okunma

Türk şiirinin ve çocuk edebiyatının yaşayan efsanesi, birçok eseri bestelenen, kıymetli kalem ve kelam üstadı; Eğitimci, Şair, Yazar Bestami Yazgan, gençler için, Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Genel Merkezinde özel bir söyleşi gerçekleştirdi.

Gençlerin yoğun ilgi duyduğu programın açılış konuşmasını Şair, Yazar, Bürokrat Dr. Osman Arslan yaptı. Arslan, konuşmasına üstadın şu dörtlüğü ile başladı:

"Gönlü muhabbete yurt olanlara

Düşmanına bile mert olanlara

Fakat öz nefsine sert olanlara

Tâ cânı gönülden tazele selam

Sevgiye, dostluğa, güzele selam"

Dr. Osman Arslan, Bestami Yazgan'la tanışıklıklarının lise yıllarına dayandığını hatırlatarak, onun şiir serüvenine şahit olduğunu ve Anadolu Vakfı ocağından yetişmiş olmasıyla her zaman büyük bir gurur duyduğunu dile getirdi. Özgeçmişi okunarak gençlere tanıtılan Bestami Yazgan ise söyleşisine, meşhur selamlama şiirlerinden "Sevenlere Selam Olsun" ile başladı:

"Yâr-ı sâdık bilir hâlden

Aşk dersini alır gülden

Karşılıksız tâ gönülden

Sevenlere selam olsun

 

Yeşerip sevgi gülşeni

Kuşatsın ruhu, bedeni

Bir gül için bin dikeni

Sevenlere selam olsun

 

Öz nefsini kayırmadan

İnsanları ayırmadan

Kimselere duyurmadan

Sevenlere selam olsun

 

Tutuşarak için için

Hiç sormadan neden, niçin

Sevdiğini Allah için

Sevenlere selam olsun"

Bestami Yazgan, tamamı üniversite öğrencisi olan Anadolu Vakfının gençlerine; şiire nasıl başladığını, Güneysu dergisini Osmaniye'de nasıl ve hangi şartlarda çıkardığını, eserlerini yazarken nelere dikkat ettiğini, aldığı ödülleri, bestelenen şiirlerinin hangileri olduğunu anlatarak ve karşılıklı muhabbet ederek söyleşisini sürdürdü. Zaman zaman gençlere tecrübelerini ve nasihatlarını aktaran Bestami Yazgan, onlarca şiirini okuyarak ve gençlere okutarak adete mini bir şiir şöleni iklimi oluşturdu.

Programın sonunda, Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Gençlik Kolları Başkanı Emrah Arslan, bir teşekkür konuşması yaparak gençlik faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi verdi. Bestami Yazgan'a  günün anısına, Ay Yayınlarından ve Ayizi dergisinden oluşan hediyeyi, Vakfın Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Adnan Yıldırım; Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Yücel; Şair, Yazar, Bürokrat Dr. Osman Arslan ve Şair, Yazar, Eğitimci Muhterem Şahin birlikte takdim ettiler. Toplu fotoğraf çekiminin akabinde Bestami Yazgan, kitaplarını gençler için imzaladı.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya