Ağrı'da sınırda ileri teknolojiyle gücüne güç katan Mehmetçik yasa dışı geçişleri engelliyor
Sınır duvarı bölgesindeki karakollarda dron ve mini/mikro insansız hava araçları tehditlerine karşı karıştırma ve köreltme özellikli cihazların yanı sıra Dragoneye (ejderha gözü) Elektro-Optik Sensör Sistemi de etkin şekilde kullanılıyor.
GÜNDEM
Paylaş
09.08.2025 14:10
146 okunma
Sınır duvarı bölgesindeki karakollarda dron ve mini/mikro insansız hava araçları tehditlerine karşı karıştırma ve köreltme özellikli cihazların yanı sıra Dragoneye (ejderha gözü) Elektro-Optik Sensör Sistemi de etkin şekilde kullanılıyor.
 
Türkiye-İran sınırının Ağrı bölümünde "vatan nöbeti" tutan Mehmetçik, elektro-optik kuleler, gece görüşlü termal kameralar, aydınlatma sistemi ile sismik sensörlerle donatılan güvenlik duvarını gözetim altına alarak yasa dışı geçişlerin önüne geçiyor.

Cumhurbaşkanlığınca "Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi" kapsamında başlatılan ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile Sınır Yönetimi Daire Başkanlığı koordinasyonunda Türkiye-İran sınırının Ağrı bölümünde 2020'de yapımı tamamlanan entegre güvenlik duvarında teknolojiden en iyi şekilde yararlanılıyor.

Sınırın sıfır noktasında yer alan Şehit Piyade Çavuş Bekir Kurt Hudut Takım Karakolu ve sınır hattındaki diğer karakollarda görevli Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, 7 gün 24 saat esasına göre sorumluluk alanındaki bölgeleri sürekli gözetim altında tutuyor.

ASELSAN tarafından geliştirilen elektro-optik kuleler, 360 derece hareket eden gece görüşlü termal kameralar, aydınlatma sistemi ve harekete duyarlı sensörlerle kontrol altında olan entegre güvenlik duvarı sayesinde sınır güvenliği üst seviyede tutuluyor.

Gece gündüz demeden bir an olsun gözünü sınırından ayırmayan Mehmetçik, sınıra yapılan duvar ve çevresindeki başta gece görüş özellikli kameraların yanı sıra her türlü titreşim hareketlerini tespit edebilen akustik sistemler vasıtasıyla yasa dışı olayları engelliyor.

Mehmetçik, zırhlı araçlarda bulunan ve ASELSAN tarafından üretilen yüksek teknolojiye sahip silah sistemleri ve termal kameraları da sınır hattında etkin şekilde kullanıyor.

Yasa dışı geçişler, insan ticareti, kaçakçılık ve terör faaliyetlerine karşı sürekli teyakkuz halinde olan Mehmetçik, yazılımı ve donanımı tamamen yerli imkanlarla üretilen yer altı görüntüleme cihazıyla sınır duvarı boyunca zaman zaman tarama yapıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, ASELSAN'ın optik kulelerinde bulunan "ACAR Kara Gözetleme Radar Sistemi'yle" gece ve gündüz her türlü hava koşullarında hareket eden hedefleri belirliyor.

Dron ve mini/mikro insansız hava araçları tehditlerine karşı karıştırma ve köreltme özellikli cihazların kullanıldığı hudut birliklerinde Dragoneye (ejderha gözü) Elektro-Optik Sensör Sistemi'nden de etkin şekilde yararlanılıyor.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya