Hipnozlama ve Sihir Sanatı: HİTABET
MAKALE
Paylaş
16.08.2025 12:58
7 yorum
1.654 okunma
İbrahim Gülsu

Dünya coğrafyası,  zaman zaman hitabetin ihanetini yaşayarak bedel ödemiş;  bugün de insanlık ve ülkem hitabetle hipnozlanılmaya devam ediyor.

Hitabet, bir yanı ile sihirli, bir yanıyla da zehirli bir sanattır. Teknolojinin de desteği ile bugün ses, söz, görüntü büyüleyici hale geldi.

Kullanılabilecek tüm kutsalları, doğruları hitabetin malzemesi yaptık. Kimseye ‘’ doğru’’ söz bırakmadık. Ama doğruluğun , adaletin yaşanırlığını göremedik, göremiyoruz.

Tarihen cinayetler, isyanlar; hep hürriyet, adalet, demokrasi adına yapılmadı mı?

Değerlerimizi modellemeyi bırakın; adeta değerleri ile savaşan bir ülke olduk. Suç istatistikleri bunu gösteriyor.

Kriptonun, laf cambazlığının, hedef şaşırtmanın, hatta bugün, aklın üstünü örten bilimsel takiyyenin de en profesyonellerini yaşıyoruz. Meselâ aşılar, ilaçlar, gübre, uzayın spreylenmesi, dünyayı saran uydular…

Benim sosyal, ahlaki direncim değerlerimdir. Değerlerim, kutsallarım iki yüzlü hitabetin ve siyasetin malzemesi yapıldığında ben savunmasız kalıyorum.

Hitabet dün de bir çeşit afyondu, bugün de.

Ayrıca çok kanılgan bir millet olduğumuzu; özellikle son iki yüz yılda çok aldatıldığımı, önüme rolünü çok iyi oynayan liderler, aydınlar çıkartıldığını da ifade etmeliyim. Bugünü besleyen dünü çabuk unutuyoruz. Meselâ; cani, bebek katili Apo, bugün kurucu önder oldu…

Bu unutmayı Hasan Sabbah’ ta, Lenin’de, Hitler’de, Moon Tarikatı’nda , FETÖ’ de, Adnan Oktar’ da gördük. Sonuç !??...

Bu liderler sözün büyüsü ile milyonları ardı sıra sürüklemiştir. İşin daha acısı hitabetin duygusal ikliminde aklın, sorgulamanın üzeri örtülmüş; taraftarlar mankurtlaştırılmıştır.

Tarih göstermiştir ki iyi bir hatip olmadan, iyi bir hain olamıyorsunuz. Yine tarih göstermiştir ki kelâmla kemâlet olmuyor .

Hitabet, çoğu kere aklın, muhakemenin, sorgulamanın üzerini örter. Hitabetle tâbi olma üst düzeye çıkar.

Bugün dinî ve beşeri kelâmla essahtan uyuşturuluyoruz,  hipnozlanıyoruz. Hem de öz değerlerimizle. Cihat, mücadele, dünyayı ve beşeriyeti imar ruhumuz pasifleştiriliyor. Hayata, ahirete dair cehdiniz, coşkunuz yoksa yaşamıyorsunuz demektir. Yaşamak, hayatta iz bırakmak, üremektir.

Hele kutsallarınız, doğrularınız istismar ediliyorsa, hitabet iyiden iyiye ninniye dönüşür. Bugün hitabetle algı oyunları yapılıyor. Takiyye altın çağını yaşıyor. Ayrıca reklam ve tanıtımlarla zehir olan içecek ve yiyecekler bal diye anlatılıyor.

Yönetimde hesap verilirlik, şeffaflık olmazsa ‘’ cambaza bak cambaza ‘’ oyununu oynarız.

Küresel Çete ülkemizde iktidarı da muhalefeti de dizayn ederek bize bu oyunu seyrettiriyor.

Emekli emeklemeye devam edecek, ülkenin zenginlikleri, madenleri, kıyıları, yaylaları yabancı sermayeye satılacak; zengin daha zengin, fakir daha fakir olacak;  ahlak, eminlik, dürüstlük  yerlerde sürünecek ve biz de bir ‘’umut’’ diye bekleyeceğiz, ‘’ululemre’’ itaat edeceğiz.

Hapishaneler, hastaneler, adliyeler gırtlağa kadar dolu, boşanmalar uçmuş, toplum ahlâki kriz ve bir ruh depremi yaşıyor; ama biz halâ sözün sihirindeyiz.

‘’Konuşan Türkiye’’ olalım da biraz da doğruları, adaleti yaşayan; helâlê harama dikkat eden;  gözünün önündeki istatistikleri gören; özellikle ABD’ye, Siyonizme boyun eğmeyen bir Türkiye olalım.

Dün söylediğimizi bugün yalanlamayalım. Dünyalık bizi aldatmasın. Nisa, kasa, masa imtihanında dosdoğru olalım.

Değerleriniz temsil makamlarında yaşamıyorsa, değerler iki defa öldürülüyor, demektir. Çünkü TUZ KOKARSA SÖYLEM ZEHİRE KESER. İktidar güneşi, makam güneşi sizi zehirlemişse keçeleşirsiniz. Basiret ve ferasetiniz kitlenir. Çünkü kalbiniz yara almış, gözünüz körleşmiştir.

Küresel sermayenin talimatı olan İstanbul Sözleşmesini bir gece yarısı iktidar ve muhalefetin alkışları ile kabul edeceksin; 6284, 7552 gibi yasaları çıkaracaksın, masum kadın hakları adıyla ihaneti perdeleyeceksin, sonra da ‘’aile’’ diyeceksin.

Küresel sermaye , Siyonist Çete, Gazze’deki katliamı kınayanları bile cezalandıracak kadar azgınlaşacak ve ben halâ konuşacağım.

Siyonist Çete;  Ümmetçiliği, İslâm Birliğini, Osmanlıcılığı gündemine alacak;  Telaviv’ deki (1958) İlahiyat Fakültesi harıl harıl İslâm coğrafyasına ‘’din adamı, araştırmacı, bilim adamı…’’ yetiştirecek; Siyonist ve Vatikan talimatlı   ‘’bilim’’ adamlarıyla İslâmda ihtilaflar, tahribatlar, sahte mezhepler, tarikatlar, klikler oluşturulacak ve ben halâ konuşacağım.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 7 yorum yapıldı
Hitabetin Sihirli Deyneği
Bu güne kadar hatipler toplumları hitabet sanatıyla büyüledi. Böylece-bu yalnız bizim toplumumuz için geçerli değil-bütün toplumların sırtında bu Sihirli Değnek eksik olmadı. Özellikle bizim toplumumuz da daha fazla etkisini gösterdi, gösteriyor da. Tebrik ederim. Tespitler ize katlıyorum.
Yorum Ekleyen: Hacı Derdiyok     24.08.2025 12:10:33
Değerlerimiz
İnsanı insan yapan ve insanı ayakta tutan özellikle manevi değerlerimiz hoyratça kullanılıp içi boşaltılırsa İbrahim hocamın dediği gibi toplum bu hale gelir ve bocalar.
Yorum Ekleyen: Hüseyin Sayın     18.08.2025 20:18:48
Zehir soluyoruz
Diline gönlüne sağlık. Yine çok önemli ve hassas konuyu ele almış ve çok güzel değerlendirmiş ortaya koymuşsun. Değerli hocam saygılar sunuyorum
Yorum Ekleyen: Mehmet Köşk     17.08.2025 18:57:19
UMUDUMUZ?
Kardeş kalemine yüreğine sağlık. Yeniden Milli Mücadeleci rahmetli Aykut Edibali'inin öğrencileri olarak yarım asrı aşkın zamandır "Milletim Uyan!" Varlığın, birliğin, geleceğin tehlikede! diyoruz. İçinde bulunduğumuz ve gelebilecek tehlikeleri haber veriyor çözüm yollarını gösteriyoruz. Ülke sorunlarının ancak milli birlik, milli kadro ve milli iktidarla mümkün olacağına inanıyoruz. Umudumuz millici kadroların bu çağrıyı duyacağı, birlikte milletin uyanmasını sağlayacağı, yeni bir milli mücadele ile değerlerine ve devletine sahip çıkacağı yönündedir. Çok kıymetli uyarı yazıların için teşekkür ediyor dikkatle okuduğumuz yeni yazılarınızı bekliyor selam ve saygılarımı sunuyorum.
Yorum Ekleyen: Mustafa Temizer     17.08.2025 16:32:45
NY
Uykudan uyandıran bir yazı olmuş hocam. Yüz yıllardır ızdırap içinde bağrını döven Asya kıtasının bahtını açacak ilaç cumhuriyet ile tanışmaktır. Bizim ilacımız ise cumhuriyete sım sıkı sarılmak ve bırakmamaktır. "safiyeyi kafiyeye feda etmek" ise uzun gelecekte risklidir, hitabet de güzel olsun ama hakikat ve samimiyet asla feda edilmemeli. Elinize sağlık. Herbir satırı altın bir anahtar niteliğindeki yazınız için teşekkür ederim.
Yorum Ekleyen: NY     17.08.2025 12:04:38
Tebrik
Çok yerinde bir tespit kıymetli hocamız
Yorum Ekleyen: Bünyamin Gökçe     17.08.2025 11:16:54
Eksiz elinize sağlık
Her şeyi en güzel şekilde anlatmışım hitabetle Kemalettin olmaz hep bizi bununla aktarıyorlar selamlar sevgiler
Yorum Ekleyen: Mustafa paksoy     17.08.2025 10:49:54

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya