Libya’da son gelişmeler neyin habercisi?
“Kapalı kapılar ardında “Sizin dediğiniz gibiymiş” diyorlar. Hafter’le karşılaştırınca Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Serrac güvenilir birisiymiş diyorlar. Ancak bunu açıklamak aynı zamanda Türkiye’ye kredi vermek anlamına geldiği için onu da yapmıyorlar.”
ANSET
Paylaş
21.05.2020 13:41
1.220 okunma
Mehmet Acet

“Kapalı kapılar ardında “Sizin dediğiniz gibiymiş” diyorlar. Hafter’le karşılaştırınca Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Serrac güvenilir birisiymiş diyorlar. Ancak bunu açıklamak aynı zamanda Türkiye’ye kredi vermek anlamına geldiği için onu da yapmıyorlar.”

Ankara’da pek çok memleket meselesinin yanında Libya için de mesai harcayan üst düzey bir yetkilinin sözleri bunlar.

Kullanılan ifadelerde kast edilen çevreler, Libya konusunda nerede durdukları tam olarak anlaşılamayan çoğunlukla batılı ülkelerin yetkilileri.

Libya dosyası Türkiye için artık bir ‘iç mesele’ olarak görülmeli.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın korona günlerinin başlamasından sonra yaptığı konuşmaların birçoğunda Libya’dan da söz etmesi, Ankara’da bu dosyanın yakından izlendiğinin açık bir işareti.

Önceki gün Ankara’nın açıktan destek verdiği, Birleşmiş Milletler tarafından meşru hükümet olarak tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne bağlı güçler, kritik öneme sahip Vatiyye Askeri Hava Üssü’nü ele geçirdi.

Bu, darbeci Hafter güçleri için çok kötü bir haber.

Neden derseniz, 2014’ten beri ellerinde tuttukları bu hava üssünü, hava saldırıları için de aktif şekilde kullanıyorlardı.

Şimdi o üste bu güçlerini de kaybettiler.

Ulusal Mutabakat Hükümeti yetkilileri, Libya’nın bütün kentleri özgürleştirilene kadar ilerleyişlerini sürdüreceklerini ilan etmiş durumdalar.

Bununla birlikte, Ankara’da kulak verdiğimiz yetkili isimler, zafer sarhoşluğuna kapılmak yerine ihtiyatlı bir dil kullanmaya devam ediyorlar.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya