Göbeklitepe'de hedef Çinli turistler
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve 12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'nin ziyaretçi sayısının artırılması için Çinli turistlere yönelik tanıtım faaliyetleri yapılacak.
KÜLTÜR VE SANAT
Paylaş
18.01.2026 16:19
68 okunma
- Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik vize muafiyetinin yürürlüğe girmesiyle birlikte 2026 yılında Göbeklitepe'nin ziyaretçi sayısının artması öngörülüyor.

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzak Doğulu turistlerin genellikle kültür turizmiyle ilgilendiğini söyledi.

Bu yüzden Şanlıurfa'nın Çinli turistler için önemli bir potansiyele sahip olduğunu anlatan Aslan, yeni yıl itibarıyla bölgede daha fazla Çinli turist ağırlamayı öngördüklerini ifade etti.

Bu noktada çalışmalara başlandığını belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Devletimizin yaptığı bu tarz (Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşlarına vize muafiyeti) kolaylaştırıcı işlemlerin bölgedeki turizm hareketlerini Uzak Doğu'dan gelecek turistler lehine artıracağını düşünüyoruz. Bu anlamda biz bunun olumlu olduğunu düşünüyoruz. Çin, kültür turizmi alanında dünyanın en büyük hedef pazarı aslında. Bölge olarak biz de bu pazara yönelmiş durumdayız. Özellikle 2026 ve 2027 için Çin'e yönelik Şanlıurfa Taş Tepeler Projesi tanıtım faaliyetlerimizi artıracağız."

Turizmciler heyecanlı

Turizmci Müslüm Çoban ise Çinlilerin dünyada en çok gezen milletlerin başında geldiğini belirtti.

Çin halkının vize muafiyeti öncesindeki dönemde de Şanlıurfa'ya ilgi gösterdiklerini anlatan Çoban, şunları kaydetti:

"2026 yılı itibarıyla bu vize kolaylığının sağlanmasıyla Çinlilerin daha çok geleceğini umuyoruz. Son dönemde Çinli yöneticiler de sağ olsunlar Şanlıurfa'mızı ziyarete geldi. Çin, özellikle Taş Tepeler Projesi'ne hem maddi anlamda hem de insan kaynağı bakımından da destek veriyor. 2026'da Çinli vatandaşların daha çok Şanlıurfa'ya ve bölgemize geleceğini görebiliyoruz ayrıca Çinliler, gezmeyi, fotoğraf çekmeyi ve güzel yemekleri sever. O bakımdan Şanlıurfa, arkeolojik tarihi, turistik yerleri, güzel yemekleri açısından Çinliler için gerçekten uygun bir yer. Çinli misafirlerimizi Şanlıurfa'ya, Göbeklitepe'ye ve diğer kazı alanlarına bekliyoruz."

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya