LGS sınavında tam puan alan Zümra Keklik, doktor olmak istiyor
Elazığ'da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alan Zümra Keklik, doktor olmanın hayalini kuruyor.
YAŞAM
Paylaş
11.07.2025 15:29
38 okunma
Elazığ'da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alan Zümra Keklik, doktor olmanın hayalini kuruyor.
 
Mezre Ortaokulu öğrencisi Keklik, LGS kapsamındaki merkezi sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 puan almayı başardı.

Sonuçların açıklanmasıyla büyük sevinç yaşayan Keklik, AA muhabirine, anne ve babasının desteğiyle bu başarıyı elde ettiğini söyledi.

Sınava hazırlık sürecinde her gün çözdüğü soru sayısını artırdığını anlatan Keklik, çalışmalarını disiplinli bir şekilde sürdürdüğünü belirtti.

Keklik, "Başarımın sırrı ailemin ve öğretmenlerimin desteği ile düzenli çalışmak. Böyle olunca son sınıfta çok fazla çalışmama, kendimi yormama gerek kalmadı. Stres yapmadım. Kendime güvenim tamdı. Yapabileceğime inanıyordum. Gurur duydum kendimle. Ülkeme yararlı bir mesleğe sahip olmak, tıp eğitimi almak istiyorum. Hayallerime en iyi şekilde ulaşmama yardımcı olacak bir fen lisesine gitmek istiyorum." dedi.

Anne Nurhayat Keklik da kızının başarısından dolayı mutlu olduklarını, gurur duyduklarını belirtti.

Zümra'nın bu başarısının senelerin birikimi olduğunu dile getiren Keklik, şunları söyledi:

"Zümra tam puan alarak emeklerinin karşılığını aldı. Bu Zümra için bir başlangıçtı. İnşallah sonuna başarısı devam eder. İyi bir lisede okusun, iyi bir üniversitede okusun, hedeflerine kavuşsun istiyoruz. Doktor olmak istiyor. Kızımın hayalleri, hedefleri çok yüksek. İnşallah vatana ve millete hayırlı bir evlat olsun."

Zümra Keklik'in eğitim gördüğü okulda müdür yardımcısı Cemal Yalçın da öğrencilerinin bu başarısının örnek olacağını belirtti.

"Çok emek verilerek geçirilen bir yıldı. Bunun karşılığında da çok güzel sonuçlar aldık." diyen Yalçın, Zümra'nın bu başarısının süreceğine inandıklarını söyledi.

Yalçın, şöyle dedi:

"Aile ve öğretmenlerimiz işbirliği içinde oldular. Bu işbirliği de başarıyı getirdi. Öğrencimizin bu başarısı bizde ayrı bir heyecan yarattı, bizi çok mutlu etti. Öğrencimiz okumaya ve araştırmaya çok meraklıydı. Çok düzenli, disiplinli bir şekilde çalıştı. Sosyal faaliyetlere de katıldı."

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya