Dünyanın İnsanlık Sınavı
MAKALE
Paylaş
05.12.2023 15:08
2 yorum
637 okunma
Aydın Bolat

FİLİSTİN/GAZZE

Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,

Benim iman dolu göğsüm gibi serhattim var.

Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,

“Medeniyet” dediğin tek dişi kalmış canavar?

İstiklal mücadelesinde Mehmet Akif millete böyle seslenmişti. Bugün Gazze

Bir istiklal mücadelesi, insani haysiyet savaşı veriyor İsrail’e, Amerika’ya ve batılı destekçilerine karşı…“Tek dişi kalmış canavar”, ağzından kanlar dökülen vampirhoyratlığında saldırıyor Gazze’ye. Sabi, çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden organize kötülük saçma itikadından, kirli genlerinden gelen azgıncinnet ruhuyla öldürüyor, yakıyor, yıkıyor, yok ediyor!Soykırımdan öte tüm insanlığı tüketmek için soysuzca, arsızca, kahpece abanıyor. Hastane, okul, cami, kilise, ev, konut demeden bir uygarlığı gömercesine çullanıyor. Buasra kadar insanlığın büyükacılar ve mücadelelerlekazandığı bütün insani, ahlaki değerleri, evrensel manevi ve moral mirası sorumsuzca, barbarcayerle yeksan ediyor.

Bu ilk önce insanlığa karşı savaş, bu İslam’a,Müslümanlara karşı savaş, bu fıtrata, mazluma, mahsuna, günahsız sabilere karşı açılan bir savaş.

Aslında bu savaş değil vahşi bir katliam, gaddarca bir seri cinayet, alçaklıkötesi cehennemlik bir kaos vasatıdır.

Yıllardır işgal, zulüm altındaki kahraman Filistin Müslümanlarının cansiperane, Hakk’a teslim olmuş,”Ya İstiklal ya ölüm” parolasında direnişi, kutlu bir vatan savunması, şerefli bir haysiyetve iman mücadelesidir.Düşmanın tüm silah üstünlüğüne, destek avantajına rağmen, demir kubbesavunmasına,siber teknolojik üstünlüklerinekarşı kanı, canı, dünyası pahasına imanlı, cesur, kahramanca direnişidir.

Müslüman dünyayı utandıran, sair dünyayı imrendiren, vicdanlarıisyan ettiren kutlu, şerefli bir kıyamdır bu. Yenilgi, yenilgi yürüyen bir zaferyolculuğudur. Aksiyoner bir sabır ve mütevekkil bir ihlasla cihat eden mücahittir Filistin halkı…Gördüklerimiz bir kıyamet tablosu, hissettiklerimiz sessiz sabilerin çığlığıdır. Göremediklerimiz İslam coğrafyasının yitik kardeşliği, devekuşugarabeti, beyinlerdeki işgal sersemliğidir. Zira Gazze hariç her yer işgal altındadır. Evet Gazze yeni bir milattır. Artık Gazze’den öncesi ve sonrası vardır. Yeryüzünde hiçbir şey aynen devam edemez!

Ülke yönetimlerine rağmendünya halklarının ayağa kalkması, isyanı, Filistin’eözgürlük desteği, küresel vicdanın uyanışıdır. Şili’den Kanada’ya, Güney Afrika’dan İngiltere’ye, İspanya’dan Fransa, İsveç’e, Malezya’dan İrlanda, İskoçya’ya tüm insanlık Filistin için ayakta. Yeşil, beyaz, siyah, kırmızıbayraklar ellerde… Devlet liderleri ve yöneticilerinin geçmiş günahlarının diyeti, iktidar-çıkarhesaplarının esareti ile gözleri bağlı, elleri kelepçeli, ayakları prangalı. Siyonist haydutluğunyeminli dostları.Evanjelist, Siyonist emperyalizmin kuklaları!Sömürgeci, soykırımcı, işgalci, mezalim geçmişlerinin suçluluğunun mahkumlarıdır.İslam ülkeleri de dahil

dünya devletlerinin kendi halklarıyla karşılaştıkları bu paradoksyeni bir dünya düzeninin işaret fişeğidir. Organize kötülüğekarşı küresel vicdanın sesleri gezegeni sarsıyor.

Sıradanlaşan kötülüğe karşı küreselleşen vicdanın haykırışı!Böyle bir ikiyüzlülüğü, bu kadar çirkin galiz yalanı, varlığını inkar edençifte standardı, rezil haysiyetsizliği bu dünya, bu zaman, bu vicdanlarkaldıramaz artık!

Karanlığın en zifir vaktiseherin en yakın vaktidir.Güneş batıdan da doğsa sabah yakındır.Ölümden korkmayanlar, ölümü öldürenler, su yerine kanla abdest alanlar,“İtaat et değilse yarattığım cehennemde boğulursun”diyen şeytan tertibine maruz kalanlar şuurla düşmanlık etmeyi, sabırla tevekkül etmeyi öğrendiler. Haklılığın, Hakka inananlarınveHakkın zafer müjdesinibekliyorlar inşallah!

Sıra bizde;

Yitikkardeşlerimizde

Gafil Müslümanlarda,

Zilletteki vicdanlarda

Uykudaki sinelerde…

Sabileri, çocukları öldürmek peygamberi öldürmek gibidir. Fıtratı, ayeti, masumiyeti katletmektir. Firavuna eşdeğer bir zulümdür.Filistin/Gazze müthiş etkileyici bir kıyamet tablosudur. Müslümanlardan öte insanlığınsınavıdır. Vicdanların, yüreklerin temizlenmesiiçin bir tövbe fırsatıdır. Zihinlerin yıkanması için, kimliklerin resetlenmesi için herhalde son şans vaktidir.

Uyan milletim,

Uyan ümmetim,

Uyan insanlık

Sabah yakındır UYAN!

Son nefesinde şimdikahraman Gazze

Yok mu kurtaracakserdengeçti kamikazze

MY

İnşallah Gazzedüşmeyecek bir kale

“La galibe İllallah”Allah azze ve celle…

AYDIN BOLAT/ANKARA

05.12.2023

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 2 yorum yapıldı
21. yüzyıla utançla girdik..
Eşrefi mahlûkat olan insan nasıl düştüğü bu zillet çukurundan nasıl çıkacak ! .
Yorum Ekleyen: ahmet firat     8.12.2023 19:29:39
ÇIĞLIK
Bu yazı bir "insan çığlığıdır"dır. vicdanı olan insanlığın çığlığıdır. Bir avuç zalim sözde devlet adamının dışında... Yüreğine ve kalemine sağlık Aydın kardeşim.
Yorum Ekleyen: Nebil Alparslan     6.12.2023 15:37:42

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya