Müslümanlığımızla Yüzleşme..
MAKALE
Paylaş
21.01.2024 16:44
4 yorum
377 okunma
Aydın Bolat

İSLAM EN İYİSİ FAKAT BİZ DEĞİLİZ!

İslamiyet en son, en ekmel dindir. Allah(cc) indinde tek din İslam’dır. Kur’an Allah’tan gelen son vahiy ve en son kitaptır. Başka kitap da gelmeyecektir. O Allah(cc) tarafından kıyamete kadar korunmuştur. Değiştirilemez ve tahrif edilemez. Hz Muhammed(sav) en son ahir zaman peygamberidir. İslam ahir zaman dini, Kur’an ahir zaman mesajıdır. İslam modern çağların dini, Hz Muhammed modern çağların peygamberidir. Kur’an vahyi insan ve alemler için en büyük rahmettir. Dünya ve ahiret insan için en iyisi, en güzeli emir ve nehiy olarak vazedilmiştir.

Kur’an’a uyan insan dünya ve ahiret saadetine erecektir. Ona inanan ve onu yaşayan mutlu, huzurlu, müreffeh olarak iki cihanda kurtuluşa erecektir. Ona inanmayan ve onu yaşamayanlar dünya ve ahirette ziyandadır, kurtuluşa eremez, gerçek mutluluğu bulamazlar. Kur’an’a inanan ve peygamberin sünnetini yaşayanlar; ileri, müreffeh, mesut olacaklar, medeniyette, ilimde, teknolojide gelişmiş, başarılı en modern ümmet/toplum olacaklardır. Hukuk, adalet, ahlak, insan hakları ve insani değerlerde örnek toplum olacaklardır. Yeri, göğü ve arasındakileri yaratan Allah(cc) insan için fıtri olanı, en iyi olanı, güzel olanı, en hayırlı olanı ve onu dünya ahiret yüceltecek olanı bildirmiştir. Kuran’a inanan ve onu yaşayanları kimse geçemez, ondan ileri ve üstün olamazlar. İmanımız, inancımız ve İslam’ın öğretisi tam olarak bu değil midir?

O zaman büyük ve can alıcı, acıtıcı soru şudur:

Neden bugün dünyada Müslümanlar en geri, en fakir, en zelil durumdadır? Bilim, teknoloji, eğitim, sağlık ve uygarlıkta dünyanın özellikle Batı’nın gerisinde kalmıştır? Niçin adalet, hukuk, ahlakta nal topluyoruz? Barış, huzur, güvenlik ve refah yok. İnsanlar doğdukları vatanlarını terk etmek, göç etmek, mülteci olmak için canları pahasına kaçıyorlar. Niçin Müslüman coğrafyadan özellikle Batı ülkelerine mülteci talebi var? Yollarda, nehirlerde, denizlerde, sınır boylarında ölümü göze alarak canhıraş akın akın kaçıyorlar. Savaşlar, anarşi, terör, açlık Müslüman ülkeleri yıkıyor, yakıyor niçin? Neden insan hakları ve insani değerler ayaklar altında? Niçin Müslüman olmayan özellikle Batı ülkeleri her alanda ileri, güvenlik ve refah içindeler? Neden Batı yani Müslüman olmayan Hristiyanlar, gavurlar bizden daha güçlü, örgütlü, sağlıklı ve eğitimli? İnsan hakları düzeyi yukarılarda, sosyal yardım ve dayanışma konularında daha etkililer niçin? Hatta daha adil, özgür, uygar, bilim ve teknolojide daha öndeler. Ekonomik refah içinde, birbirlerine saygılı, dürüst, sorumlu ve güven içindeler niçin?

Bu müthiş bir paradoks/çelişki değil mi? Bir tarafta en son, en ekmel vahyin inananları diğer tarafta onun kafirleri. Ama tablo bu! Tam yüz seksen derece tersi olmalı değil mi? Yani Müslümanlar ileri, onlar geri, insanları sefil, eğitimleri kötü, şehirleri pis, sosyal yapıları çürümüş olmalı değil miydi? Ya da en azından Müslümanlardan daha geri, ilkel ve kötü olmaları gerekmiyor muydu? Ne yazık ki böyle değil! Bütün Müslümanların bugün zihnindeki beyin çatlatan soru bu değil midir? Müslümanlığımızla yüzleşmek… Peki neden?

Bu devasa paradoksun, bu ürperten sorunun en kısa ve özlü cevabını Bosna lideri bilge Başkan Aliya İzzetbegoviç vermiş: ‘’İslam en iyisi ama biz en iyisi değiliz.’’

İslam Konferansı Örgütünün bir toplantısında İslam ülkelerinin bütün temsilcilerinin gözlerinin içine baka baka başları öne eğdiren sözlerini söylemiş Aliya:

“Açık konuştuğum için beni bağışlayın. Güzel yalanların bize faydası olmaz; ama acı gerçekler ilaç olabilir…Batı çürümüş değil; güçlü, örgütlü ve eğitimli. Okulları bizimkilerden iyi, kentleri bizimkilerden temiz. İnsan hakları düzeyi yüksek ve sosyal yardım konusunda daha örgütlü. Batılılar çoğunlukla sorumlu ve dakik kişiler. Bunlar, Batılılardan edindiğim tecrübelerim. Batılıların ilerlemelerinin karanlık yönünü de biliyorum ve bunun gözümden kaçmasına izin vermiyorum. Hakikat, İslam en iyisi! Ama biz en iyisi değiliz. Batıdan nefret etmek yerine onunla rekabet etmeliyiz. Kur’an bize bunu emretmiyor mu? Hayırlı işlerde yarışın.”

Çalışana Allah verir. Müslüman olan olmayan ayırt etmeden Allah sonsuz rahmetinden verir. Hakiki mümin, gerçek inanan, iyi Müslüman çalışırsa Allah daha çok verir, rahmetini bereketlendirir. Ama maalesef biz en iyisi değiliz, kötüyüz! İnancımızda ve yaşayışımızda yanlışlıklar, eksiklikler var. Samimi ve ihlaslı değiliz. Çalışmıyoruz. Tembeliz. Adil değiliz. Maalesef ahlaklı da değiliz.

Adaletle yönetemiyoruz ülkelerimizi. Haksızlığı, israfı ve zulmü önleyemiyoruz. Kötü yönetimleri sorgulayamıyor, hayatımızı kontrol edemiyoruz. Tevhidi, Kur’an’ı ve inancımızı bilgiyle, şuurla kavrayamıyor, sünneti yaşayamıyor. Mazlumu koruyamıyor, zulmü önleyemiyoruz. İfrat, tefrit ve israftan kurtulamıyoruz. İyiliği yüceltemiyor, kötülüklere dur diyemiyoruz.

Evet batının ilerlemesinin karanlık yönleri var. Emperyalist yöntemler, sömürgecilik, soykırım ve jenosit uyguladılar. Arkalarında gözyaşı, kan, zulüm ve katliamlar bıraktılar. Batıl, çürümüş ve hastalıklı yönleri var elbet. Ancak bugün bizden ilerdeler bu gerçek.

Nefrete, hasete, intikama lüzum yok. İyilikte, uygarlıkta yarışalım. Rekabet edelim. Daha çok çalışalım. Daha iyi olalım. İnsanlığın, iyiliğin, güzelliğin, adaletin, özgürlüğün, zafer ve başarının İslam’da ifade edilen prensipleri, evrensel şartları ve değerleri apaçık bellidir. Bunları Müslüman olmayanlar da biliyor. Allah’ın adeti (sünnetullah), gücünü iman edenlerden yana koymak değildir. Zafer ve başarı bunların şartlarını yerine getirenlerin, kulun yapması gereken hususları, zaferin ve başarının şartlarını ihmal etmeyenlerindir. Onları kim güzel uygularsa daha iyi olur ve ilerler. Kimler uygulamazsa kötü olur ve geri kalır.

Var olan netice de budur maalesef.

Sonuç.: İslam en iyisi fakat biz (Müslümanlar) değiliz.

Aydın Bolat
20.01.2024

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 4 yorum yapıldı
Yüzleşme güzel ama çözüm eksik kalmış
Kutluyorum İslamsız Müslümanlığımızla yüzleşme güzel olmuş. İslamın önündeki en büyük engel bugünkü yanlış din anlayışı içinde olan Müslümanlardır. Biz bunu görmüyoruz hep dış güçler,AB,ABD, siyonizm diye suçu başkalarına atıyoruz.İlk iş kendimizi sorgulamamız ve büyük bir değişim ve dönüşüm yaşamak zorundayız. Öncelikle sıkıntı yönetim anlayışımızdan başlıyor. İslam ülkelerinde otoriter yönetimler hakim, yani halk söz sahibi değil. Halk yönetime katılırsa ve yönetimi denetlerse, yöneticiler keyfi davranamaz, kendilerinden hesap sorulacağını bildikleri için hukuktan,adaletten ayrılamazlar. Balık baştan kokar diye güzel bir özdeyişimiz var, dolayısıyla önce yönetimi ve yönetenleri sorgulamamız gerekiyor.Türkiye dahil bütün İslam ülkelerinde yöneticiler lüks ve şatafat içinde yaşıyor, halk ise perişan. Çıkış yolu; halkın seçtiği güçlü meclis, bağımsız yargı, insan hak ve özgürlüklerinin hukukun üstünlüğü ile teminat altına alındığı, özgür medyanın, etkili STK ların olduğu bir yönetimdir.
Yorum Ekleyen: Mehmet Bozdemir     27.01.2024 09:38:07
Doğru tespit.
Bir inanç,bir ideal ona inananların samimi cehd ve gayretleriyle hayat haline gelebilir, ayakta kalabilir, devamlılığı sağlanabilir. Şeytan ve avanesi istemese de. Çünkü müminlerin yardımcısı her şeyi yaratan, idare eden, düzen veren, bilen, gören, duyan,küllü şeyin kadirdir. Bu gün ki geriliğin sebebi bizim samimiyetsizliğimizin yanında Şeytan ve avanesinin hile ve hudâlarıdır. Samimi olup hile ve hudaları bertaraf ettiğimizde zafer yakındır. Gerçekleri dillendiren yazınız için tebrik ediyorum. Selamlar saygılar.
Yorum Ekleyen: RECEP REÇBER     23.01.2024 11:55:28
Hak, Hukuk, Adalet olmadan olmaz
İslam dünyasında birileri iktidara gelirken kendilerinden öncekilerin hata yaptığını, çaldıklarını, haksızlık ettiklerini adaletten uzaklaştıklarını, bilim üretmediklerini, teknolojiye önem vermediklerini söylerler. Sonra iktidara geldiklerinde yukarıdakileri eleştirip insanları kandırır, onlardan daha kötüsünü yaparlar. O zaman orada ne bilim, ne ahlak, ne erdem, ne adalet gelişmez geri gider. İçine düştüğümüz bu paradoks bizi sömürge durumuna sokar. Sömürülmeye devam ederiz. Müslümanlığımızda sadece dilde kalır.
Yorum Ekleyen: Abdurrahman Zeynal     22.01.2024 20:22:11
İlk Adım
Ne güzel yazdınız değerli ağabey. Çekilen fotoğraf ve röntgen teşhis doğru. Allah razı olsun. Peki ama bu nasıl mümkün? Bunu anlayıp paylaşmanın güzelliği yanında en küçük ölçekte de olsa uygulamaya geçirmek daha da güzel. En yakınından başlayarak. Tek tek. Sonra tedricen genişleyerek. Suya atılan taşın oluşturduğu daireler misali. Hiç akledenle akletmeyen, bilenle bilmeyen bir olur mu? Alfabenin 'a' sından da olsa başlamaya hazır birler-onlar var bu ülkede. İnanıyorum. Sadece "ben varım" diye haykıran lazım.
Yorum Ekleyen: Hüseyin AYAZ     22.01.2024 09:12:00

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya