” Bir Fırtına Tuttu Bizi Deryaya Kardı ”
MAKALE
Paylaş
16.03.2020 15:30
3 yorum
6.245 okunma
İbrahim Kumaş

Selam üzerinize olsun.

Yunanistan sınırından geçmek için yürüyen binlerce mülteci içinde bir baba iki çocuğu kucağında bir çocuğu da eteğine yapışmış, bir de annesinin kucağında. Nereye gidecekler, nasıl gidecekler, neyle karşılaşacaklar? Avrupa’nın hangi ülkesine gidecekler?

Cihan devletimiz yıkıldıktan sonra ayrılan her bir parçasında kurulan devletler, dindaşlarımızın kardeşlerimizin hayatını çekilmez hale getirdiler ve onları göçe zorladılar. Türkiye’ye göç ettirildiler. Ülkemiz konumu itibari ile hem göç alan hem de göçmenler için yol güzergâhı olan bir ülkedir.

Zorunlu göçle birlikte insan, birçok şeyini kaybediyor. “Bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş” Kendini farklı bir yerde buluyor. İnsanın kaldırabileceği kolay bir yük olmasa gerek. ”Ateş düştüğü yeri yakar” Hala bizde” Göç göç oldu, göçler yola düzüldü” ” Bir Fırtına Tuttu Bizi Deryaya Kardı” gibi göç türküleri hüzünle, acıyla dinlenmektedir.

Dünyanın gözü önünde Afganistan, Arakan, Doğu Türkistan, Filistin ve Suriye’de insanlık faciası devam etmekte olmasına rağmen hiç kimsenin sesi çıkmamaktadır. Bir kısım ülkeler de usulen kınama ile geçiştirmekteler. Sesleri çıkanlar da yeterince etkili olamamaktadır.

Sözde medeni olduğunu söyleyen batılı ülkelerin ortasında 1995’te Bosna Srebrenitsa’da insanlık tarihinin en acı, en karanlık katliamı gerçekleştirilmiş ancak insanlık sınavını kaybetmiştir.

Hak ve Millet davasının yılmaz savunucusu şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ifade ettiği gibi.

”Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta;

Dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi!”

Dünyanın hali işte bu. "Zulümle abat olanın, akıbeti berbat olur." Zulümle iktidar olunmaz. Zulüm ebedi değildir. Ne zaman ki bütün cihana sözü geçer güçlü, iradesini icraya muktedir bir adalet devleti olur. Zulüm ancak o zaman biter.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 3 yorum yapıldı
Cihan devleti
İnşallah devletimiz milileştikçe kudretinicihanda gösterecektir sabredin mazllar
Yorum Ekleyen: Mücadeleci     18.03.2020 15:27:50
18 mart
Kalemine sağlık.Istek ve temennilerinize katilmamak mumkun degil. Bunu yine bu necip millet yapar umut gayreti içindeyiz.çanakkkale zaferini unutmamak unutturmamak dileği ile
Yorum Ekleyen: Bys     18.03.2020 15:01:19
Göç ettik biz de
Benim de arkada bıraktıklarım oldu dönüp arkama baktığımda. Yazıda bahse konu bırakılışların, ayrılışların yanında belki de hiç. Döktüğüm gözyaşlarının bu gözyaşlarının yanında sözü bile edilmez. Ama hepsi zor, meşakkatli... Herkesten daha fazla zorlananlar da maalesef yine çocuklar... Zira "bir insanın anavatanı çocukluğudur." ve çocukluğundan zorla koparılan insanlar, en fazla zulme uğrayanlardır... Yazınız için teşekkürler.
Yorum Ekleyen: AnoktaK     18.03.2020 10:45:17

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya