Ölüm Dünyada Cor Geziyor!
MAKALE
Paylaş
30.04.2020 14:54
7 yorum
6.186 okunma
İbrahim Kumaş

Selam üzerinize olsun.

2019 sonunda Çin’de coranavirus bulaşıcı olarak çıktı. Bütün dünyaya yayıldı ve ölü sayısı bu yazının yayınlandığı tarih itibariyle 200 bini geçti. Bu virüs için kimi Çin’de yarasa ve yılan yiyen insanlardan çıktığını, kimisi de uluslararası bir takım ilaç şirketlerinin laboratuvar ürünü olduğunu iddia etmektedir. Henüz ne şekilde başladığı net belirlenmiş değildir. Bu bulaşıcı hastalığın ilacı da, aşısı da hali hazırda bulunmamaktadır.

Sevgili peygamberimiz "Bir yerde veba ve benzeri, herhangi bir bulaşıcı hastalık olduğunu işittiğiniz zaman, o yere girmeyiniz. Bulunduğunuz yerde böyle bulaşıcı bir hastalık varsa, oradan da çıkıp kaçmayınız"  demiştir. Bütün dünyada bu neviden tedbirler uygulanmaya çalışılmaktadır. Peygamberimiz  “Allah’ın şifasını yaratmadığı hiç bir hastalık yoktur.” diye ifade etmektedir. Ölümün dışında her derdin devası vardır. İnşallah bu derdin de devası kısa zamanda bulunur.

Gözle görünmeyen bir virüs bütün insanlığa dur demiştir. Bu çağ haz ve hız çağı olarak tanımlanmakta iken insanların hızı kesilmiş, ağızlarının tadı da bozulmuştur. İnsana haddini hududunu, aczi yetini ve ölümlü olduğunu hatırlatmıştır. Kimse ne zaman, hangi sebepten öleceğinde bilmez. Ölümü unutsak da ölüm bizi unutmaz, kendisi ile yüzleşmeye çağırır. Yaradılış kanunlarına uymalı, ölümün ebedi hayata doğmak ve Hakkın huzurunda hesap vermek olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Hak ne zamanı vaki olacak bilmediğimizden daima hazırlıklı olan, dünya yolculuğunu iyi başlayıp, iyi bitiren kullarından oluruz inşallah. 

Amin.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 7 yorum yapıldı
Ciddiyet
Dünya ebedi degildir.Canlılarda ebedi degildir.Her canlı ölümü tadacaktır.Bakınız Hz.Lut peygamber Lut kavmi ile birlikte ahlaksızlıktan hep yerin diine gömülmüştür.Bu coronavirüste azgınlıga düşen Dünya milletlerine bir uyarıdır.Peygamber gelmeyecek kitap gelmeyecek öyleyse sonumuz kıyamet günüdür.Dünya bitecektir.
Yorum Ekleyen: Osman Özütemiz     11.05.2020 10:20:48
AMİN
İNŞALLAH
Yorum Ekleyen: Hüseyin AYAZ     5.05.2020 21:03:23
Ciddiyet
Her Canlı Ölümü Tadacaktır.Bu dünya ebedi degildir.Bir gün gelecek günes batıdan dogacak .Yeryüzü dümdüz olacak bbütün ölüler yemeklik mantar gibi yeryüzüne çıkacaktır.
Yorum Ekleyen: Osman Özütemiz     5.05.2020 18:04:17
Teşekkür.
ALLAH razı olsun Muhterem HOCAM. Gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Camiilerimiz cemaatsiz mahzun, Kıblemiz Kabe-i Şerif hakeza öyle. Bir çok insan virüse bağlı olarak vefat ettiler. Kimi insanlar işinden aşından oldular.Bütün dünyada etkisini gösteren virüs dolayısıyla bir tedirginlik hakim.ALLAH C.C. Kur'an-ı Keriminde Bakara 216. Ayette şöyle buyurur: "Sizin hayır bildiklerinizde şer; Şer bildiklerinizde de hayır vardır. ALLAH bilir Siz bilemezsiniz." Atalarımız da bir atasözünde; "Bir musibet bin nasihatten iyidir." demişlerdir. Umarız ki; bu virüs hadisesi tüm insanlık için hayırlara vesile olur ve alemi insan için kendisine ders çıkarmaya vesile olur.
Yorum Ekleyen: Hasan IŞIK     5.05.2020 17:15:03
Kor düştü avucumuza
İnsanoğlu virüsten, ölümden korkar önlem alır dikkat eder, tehlike bitince hiç olmamış gibi unutur hayata çılgınca devam eder...Doğru hayat insanın elinde kor gibidir, bıraksa yoldan çıkar. Tutsa elleri yanar...
Yorum Ekleyen: Ali Akça     5.05.2020 16:26:13
iNSANLIK HALİ
İNSAN HER ÇAĞDA YOLDAN CIKMIŞ, ALLAHIN SOPASI YOK DİYORLARYA. KULUNU YOLUNA SOKMAK İÇİN ÖNCE İHYAR EDİYOR, YOK OLMADI ARDINDAN AZGININI'DA ALİMİNİ'DE HELAK ETMİŞ KURAL BU. BU VİRÜS BELASINDAN DERS ALAN KULLARINDAN EYLESİN, ALLAH BİZİ İSLAH OLANLARDAN EYLASİN.AMİN
Yorum Ekleyen: Kemali Taşkın ŞEN     2.05.2020 17:20:04
Teşekkür
Allah razı olsun.Dünya ülkelerinin maruz kaldığı üstadında veciz bir şekilde ifade ettiği Corona 19 adlı virüs salgını nın Cennet Ülkemizde'de etkili birşekilde hastalık yaygınlaşmış 3.258 vatandaşımız vefat etmiştir.Alınan önlemler ve Sağlık çalışanlarımızın fedakarca çalışması,Devletin salgının önünün alınması için oluşturulan Bilim kurulu önerileri doğrultusunda sağlık ve İçişleri bakanlıklarınca alınan ve uygulanan önlemlerle vede Allahın izni ile umarım kısa bir sürede eski halimize dönmesekte rahatlama olacağına inanmaktayım.Allah yar ve yardımcımız olsun.kutluyorum.Alahın selamı üzerinize olsun.
Yorum Ekleyen: İbrahim METİN     1.05.2020 21:09:40

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya