Uluslararası Düzeyde Bir Okul
20 Aralık 2023 Çarşamba günü Ana Haber Gazetesi olarak Amasya/ Merzifon Sınav Kolejini ziyaret ettik. Kolejin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ceylan kurum hakkında gazetemize şunları söyledi:
YEREL HABERLER
Paylaş
22.12.2023 15:21
309 okunma

AMASYA (Ana Haber) Edib Ahmet CEYLAN

20 Aralık 2023 Çarşamba günü   Ana Haber Gazetesi olarak Amasya/ Merzifon Sınav Kolejini ziyaret ettik. Kolejin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ceylan kurum hakkında gazetemize şunları söyledi:

1988' yılında da Merzifon Cumhuriyet Caddesinde eğitim-öğretim hizmetine başlayan Kurumumuz; daha sonra Merzifon ve Gümüşhacıköy’de yeni şube açarak BOLGENİN başarılı bir eğitim markası haline gelmiştir.

Kurumumuz,26 yıllık “Merzifon Dershaneleri" bilgi ve birikimiyle 2014-2015 Eğitim - Oğretim yılında Cumhuriyet Caddesi Sulu Sokaktaki yeni binasında (Sınavlara hazırlık yayınları ve dershane zinciriyle ulusal bir marka haline gelen Sınav Eğitim Kurumları'nın"Uluslararası düzeyde bir Okul” konseptiyle hayata geçirdiği "Sınav Kolejleri" çatısı altına girerek okullaşmış ve yılların koleje dönüşme hayalini gerçekleştirmiştir. Kısa sürede "THE OKUL" anlayışıyla elde edilen üst düzey başarılarla birlikte Merzifon Sınav Koleji BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI olma yolunda "Büyük Düşün Hedefini Yüksek Tut" parolasıyla hayalini daha da genişletmiş ve bir yıl gibi kısa bir sürede şu anki modern kampüsünü inşa ederek 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılında yeni yerleşkesine taşınmıştır!

Merzifon Sınav Koleji Kampüsü, Merzifon’un en prestijli bölgelerinden Samsun-Ankara - İstanbul kara yolu üzerinde(50 m mesafe)Gazi Mahbup Mahallesi Bahçecik Kırklar Mevkiinde, 11 bin m2 arsa üzerine inşa edilmiştir. Merzifon Sınav Koleji Yerleşkesi Akif Gülle Bulvarı'nın güneyinde Merzifon Çevre Yolunun kuzeyindedir. Merzifon Otagarına 1 km yakınlıktadır. Kampüsümüz aynı zamanda şehrin yoğunluk ve karmaşasından uzakta, bağ ve bahçelerin çevrelediği yemyeşil bir doğa ile kucak kucağa bir ortamdadır! Fiziki çevre, eğitsel donanım, eğitim, oyun, spor ve yaşam alanlarıyla "kapsamlı bir eğitim üssü” olarak inşa edilen Merzifon Sınav Koleji'nde her alan yaş gruplarının özelliklerine göre düzenlenmiştir! Kampüsümüzde; çimen, çiçek ve ağaçlandırma ağırlıklı yaklaşık 8 bin m2 yeşil alan bulunmaktadır. Çeşitli oyun ve hobi bahçelerimizin de bulunduğu yerleşkemizde öğrencilere doğa sevgisi ve çevre bilinci de kazandırılır. Sınıflar, kapılar, pencereler, tahtalar, koridor ve salonlar, merdivenler, bahçe ve etkinlik alanları mevzuatın gerektirdiği ölçülerin neredeyse iki ya da üç katı büyüklüğünde yapılmıştır. İnşasından başlayarak tüm aşamalarında birinci sınıf malzemeler kullanılmış ve tüm bina yüksek teknoloji ile donatılmıştır. Gerek eğitim anlayışının (THEOKUL) kurgulanmasında gerekse okul binasının inşasında açıklık ve şeffaflık ilkesinin esas alındığı Merzifon Sınav Koleji'nde öğrenci dersliklerinden Yönetim Kurulu Başkanı odasına kadar tüm birimler; duvarları cam, kapıları saydam olacak şekilde tasarlanmıştır. Merzifon Sınav Koleji yaklasık 4 bin m2'lik kapalı alanlarıyla ANAOKULU ve 4+4+4 sistemine uygun olarak İLKOKUL-ORTAOKUL-ANADOLU ve FEN LiSESİ düzeylerinde Merzifon başta olmak üzere Gümüşhacıköy, Suluova, Havza, Vezirköprü ve Hamamözü ilçelerimize hizmet vermektedir.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya