Bazı kayıplar yalnızca bir ailenin değil, dokunduğu her gönlün ortak hüznüne dönüşür….
MAKALE
Paylaş
29.07.2026 18:40
494 okunma
Ali Akça

Sadece bir ailenin değil, dokunduğu her gönlün ortak hüznüne dönüşen kayıplarımız olur.

Ömrünü ilme, düşünceye ve insan yetiştirmeye adamış, bilgisi, ahlakı ve vakur duruşuyla ülkemizin bilim ve düşünce hayatında derin izler bırakmış kıymetli bilim insanı Prof. Dr. Hilmi Demir Hocamızı; ailemizin kıymetli bir ferdini ve kardeşim bildiğim güzel bir insanı ebediyete uğurlamanın derin hüznünü yaşıyoruz.

Hayat, bazı insanları yalnızca bizimle tanıştırmaz; bilgileriyle ufkumuzu genişletir, ahlaklarıyla örnek olur, insanlıklarıyla gönüllerde yer edinirler. Aramızdan ayrıldıklarında geriye yalnızca hatıralar değil; yetiştirdikleri insanlar, bıraktıkları eserler ve zaman geçtikçe daha da kıymet kazanan güzel izler kalır.

Yıllar önce kaleme aldığım "Zamana Bakış" adlı şiirimi; aziz hatırasına, onun şahsında ilmiyle, ahlakıyla ve geride bıraktığı eserlerle yaşamaya devam eden bütün kıymetli ilim ve gönül insanlarına ithaf ediyorum.

Rabbim rahmetiyle kuşatsın, mekânını cennet eylesin.

Aziz hatırasına…

ZAMANA BAKIŞ

Kırılır ruhumuzun ışıkları gündüzün,
Eksilir sevdaları gönüle takışımız.
Yalnızlık akın eder her çizgisine yüzün,
Hatıralarla başlar, geceyi yakışımız.

Kimi gün acı kaplar bazen tatlı hüzün,
Çok hızlıdır zaman içinde akışımız.
Gün gelir sonu görünür ömrümüzün,
Nice sevdiğimize son olur bakışımız.

Ararız döne döne kaybedilen her canı,
İşlenir ağır ağır toprağa nakışımız,
Her gidenden geriye kalır üç beş anı,
Sessizce sonsuzluğa karışır akışımız.

Ali Akça
21 Aralık 2015

 

  • Bu resim için alternatif metin açıklaması yok
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Ali Akça
YAZARIN ÖZGEÇMİŞİ

Ali AKÇA, Uludağ İşletme Fakültesi'nden 1982 yılında mezun oldu. Fransa'nın Montpellier kentinde, Paul Valéry Universitési'nde 1982-84 yılları arasında dil eğitimi için bulundu ve muhtelif araştırmalar yaptı. 1984-1986 yıllarında yedek subay olarak askerliğini tamamladı. Fransa'nın Rouen Universitési'nde 1992-94 yıllarında İşletme Yüksek Lisansını tamamladı. Hazine Bakanlığı’nda 38 yıl çalışıp 2023 yılında emekli oldu. Şiir ve deneme yazıları yazmaktadır.

 

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya