Sadece bir ailenin değil, dokunduğu her gönlün ortak hüznüne dönüşen kayıplarımız olur.
Ömrünü ilme, düşünceye ve insan yetiştirmeye adamış, bilgisi, ahlakı ve vakur duruşuyla ülkemizin bilim ve düşünce hayatında derin izler bırakmış kıymetli bilim insanı Prof. Dr. Hilmi Demir Hocamızı; ailemizin kıymetli bir ferdini ve kardeşim bildiğim güzel bir insanı ebediyete uğurlamanın derin hüznünü yaşıyoruz.
Hayat, bazı insanları yalnızca bizimle tanıştırmaz; bilgileriyle ufkumuzu genişletir, ahlaklarıyla örnek olur, insanlıklarıyla gönüllerde yer edinirler. Aramızdan ayrıldıklarında geriye yalnızca hatıralar değil; yetiştirdikleri insanlar, bıraktıkları eserler ve zaman geçtikçe daha da kıymet kazanan güzel izler kalır.
Yıllar önce kaleme aldığım "Zamana Bakış" adlı şiirimi; aziz hatırasına, onun şahsında ilmiyle, ahlakıyla ve geride bıraktığı eserlerle yaşamaya devam eden bütün kıymetli ilim ve gönül insanlarına ithaf ediyorum.
Rabbim rahmetiyle kuşatsın, mekânını cennet eylesin.
Aziz hatırasına…
ZAMANA BAKIŞ
Kırılır ruhumuzun ışıkları gündüzün,
Eksilir sevdaları gönüle takışımız.
Yalnızlık akın eder her çizgisine yüzün,
Hatıralarla başlar, geceyi yakışımız.
Kimi gün acı kaplar bazen tatlı hüzün,
Çok hızlıdır zaman içinde akışımız.
Gün gelir sonu görünür ömrümüzün,
Nice sevdiğimize son olur bakışımız.
Ararız döne döne kaybedilen her canı,
İşlenir ağır ağır toprağa nakışımız,
Her gidenden geriye kalır üç beş anı,
Sessizce sonsuzluğa karışır akışımız.
Ali Akça
21 Aralık 2015